ERC, ICV i la CUP presenten una proposta al Parlament per enterrar el Quart Cinturó

Volen que es desafectin els terrenys entre Terrassa i la Roca del Vallès i que es recuperi el projecte de Línia Orbital Ferroviària

NacioGranollers.cat
11 de febrer del 2013
Autovia Orbital a Viladecavalls
Autovia Orbital a Viladecavalls | J. M. Oller
Autovia Orbital a Viladecavalls Foto: J. M. Oller

ERC, ICV-EUiA i la CUP han presentat una proposta de resolució al Parlament perquè es desprogrami definitivament el tram entre Terrassa (Vallès Occidental) i la Roca del Vallès del Quart Cinturó, i en desafecti els terrenys . La proposta reclama a la cambra catalana que insti al Govern a fer les gestions oportunes davant del ministeri de Foment perquè els diners que es reservaven per aquesta polèmica via ràpida es traspassin a la Generalitat i es destinin tan a propostes de millora de les infraestructures dels dos Vallès com a plans de mobilitat bastes en el transport públic i "els mitjans no motoritzats".

En aquesta línia, la proposta presentada al Parlament demana al Govern que, amb els diners que traspassaria l'Estat al no fer el Quart Cinturó,  tregui del calaix el projecte de Línia Orbital Ferroviària , que ha de connectar Vilanova i la Geltrú (Garraf) amb Mataró (Maresme) passant per Mollet, Parets, Montmeló, Granollers i la Roca. De fet, alguns dels trams que calen per fer factible aquesta línia orbital ja estan fets, però d'altres, com la connexió entre Mataró i Granollers (que transcorre molts metres sota terra), no.

Un nou estudi de mobilitat
El text presentat per ERC, ICV-EUiA i la CUP també demana que s’acabi de construir el tram ja executat entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat, amb les obres a mig fer. A més, considera vital que es redacti un nou estudi de mobilitat de viatgers i mercaderies, "per millorar la comunicació entre els nuclis urbans i d’activitat econòmica" dels dos Vallès.

Més informació a NacióGranollers.cat