Planassencs +D19 guanya el concurs de Carnestoltes de Terrassa de 2013

Unes 2.000 persones participen en la gran rua de Carnaval

J, M. O.
09 de febrer del 2013
La comparsa dels Planessencs +D19
La comparsa dels Planessencs +D19 | J.M.O
La comparsa dels Planessencs +D19 Foto: J.M.O

La comparsa guanyadora del concurs de Carnestoltes 2013 ha estat la dels Planassencs +D19, amb "Avui toca corrida guay". El grup de Viladecavalls i els Dinou, també del poble, es van unir per fer-la grossa. El total dels membres és de 90, amb un menut de 3 anys i un avi de 83. La idea de la comparsa va sortir de comentaris de la colla. Un era sobre l'acudit d'un diari, on es  veia com el ministre Wert volia espanyolitzar l'educació catalana. L'altre, "el fet de fer una festa on tot s'hi val, amb toreros que perden oli pel toro".

Resta de guardons

Maquillatge: Grup Colònies Ca n'Anglada
Coreografia: La Bumbona
Millor Suborn: Tramoia    
Millor de les petites: Amunt i crits
Temàtica original: Groc cridaner
La més guai: PRODIS
Transgressora: La Llanterna
Reivindicativa: La Baixada
Carrossa: Entitat Cultral El Porronet
Vestuari: Drunites    

Més de 1.900 persones han fet festa en l'esdeveniment més festiu de l'hivern terrassenc, la rua de carnaval.  Enguany, hi ha hagut 33 comparses inscrites, i algunes que s'hi han afegit a mig camí. I milers i milers de terrassencs han sortit al carrer per veure les propostes de les entitats.

Els carrers de Terrassa s'han omplenat de color i de música estrident. Algunes comparses es giraven a l'arribar davant de l'atri municipal en senyal de protesta contra les retallades. El temps ha acompanyat en les primeres hores, tot i que cap a quarts de nou el fred ha començat a fer acte de presència.

Unes comparses han apostat per la tradició, amb les seves especials visions dels bombers, els peixos i el mar, els toreros, els galls i l'oest americà, entre molts exemples. Altres han apostat per propostes difícils d'entendre a primera vista. I unes terceres s'han acostat a l'actualitat catalana amb clares referències a la independència. La corrupció, Mariano Rajoy, Pere Navarro i Alícia Sánchez Camacho han estat entre els protagoniste. No han faltat les referències al sexe, però potser menys que en ocasions anteriors.

Jordi Ballart ha vist la rua per primer cop com alcalde. Al seu costat, regidors de tots els partits, gairebé tots sense disfressa, a excepció d'Amadeu Aguado, Josefina Soler i José Manuel Jiménez Cárdenas,amb uns barrets de festa.