Si ets compost, on vas?

El Consorci de Residus i els ajuntaments de Rellinars, Viladecavalls, Matadepera i Terrassa en deixen 300 tones a les deixalleries el 2012

Redacció
10 de febrer del 2013

Durant l'any 2012 el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental junt amb els ajuntaments del Vallès Occidental han distribuït prop de 300 tones de compost gratuït a les deixalleries de la comarca. Es tracta de compost provinent dels residus orgànics de la Planta de Biometanització de Can Barba. Amb la distribució de compost, el Consorci vol incidir en la importància de la correcta separació i reciclatge de la matèria orgànica i recompensar l'esforç ciutadà de separar l'orgànica a casa.

En total s'han fet arribar a les deixalleries 256 saques, que junt amb el compost utilitzat pels ajuntaments equival a unes 300 tones. El compost s'ha pogut trobar a les deixalleries de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

La major part de la fracció orgànica dels residus municipals de la comarca es tracta a la Planta de Biometanització de Can Barba. A través d'una digestió anaeròbia es genera biogàs a partir dels residus. Amb aquest combustible es produeix energia elèctrica, que equival al que es necessita per abastir cada any més de 1.300 llars de la comarca, i compost apte per agricultura i ús domèstic.

"Aprenem a compostar" a les escoles
Paral·lelament, el Consorci de Residus porta a terme activitats a les escoles relacionades amb el reciclatge de la matèria orgànica i amb el compost. És el programa "Aprenem a Compostar", en el qual participen aquest curs 15 centres educatius del  Vallès Occidental i un total de 600 nens i nenes.