López Chamosa: «Privatitzar les pensions no es pot fer»

La diputada del PSC al Congrés protagonitza un acte de l'agrupació de Terrassa

per La Torre , 8 de febrer de 2013 a les 14:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La diputada López Chamosa, al mig de la taula Foto: PSC Terrassa

El Casal Cívic de Ca n’ Aurell ha estat l’escenari de la conferència Present i futur i de les pensions, on la diputada Isabel López ha destacat la importància que tenen avui dia. Ha destacat el gran sacrifici que fan alguns jubilats per sostenir a molts membres d’una família que estan sense feina i l’únic ingrés que reben és la pensió dels pares i avis.

López també ha comentat les diferents mesures que ha pres el Govern del PP que el que fan es anar en contra de la Seguretat Social, un exemple és la reforma laboral, que provoca que avui dia sigui igual de fàcil acomiadar a una persona que portar 35 anys treballats que una que en porta 12. Fruit d’aquestes reformes, diu, moltes empreses han acomiadat a persones amb major antiguitat provocant pensions anticipades que sumant que l’atur no para d’augmentar, son recursos que deixen d’entrar a la Seguretat Social.

La diputada socialista ha destacat que algunes de les noves lleis que està implantant el Govern "ens passen desapercebudes, ja que no afecten als actuals pensionistes però si que ho faran al futurs, com per exemple les formes de càlcul de les futures pensions". "Privatitzar les pensions no es pot fer ja que no hi ha cap empresa que pugui assumir el drets que té ara tothom".

Durant el discurs la diputada ha recordat que quan el socialistes van deixar el Govern, en el Fons de Reserva de la Seguretat Socials hi havia més de 67.000 milions d’euros i que l’actual Govern ha utilitzat en dues ocasions per pagar deute i no per revisar i actualitzar les pensions.

 

Participació