Arrenca la Mostra del Coneixement 2013

per La Torre, 7 de febrer de 2013 a les 15:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'acte inaugural ha anat a càrrec de Daniel Rabadán Foto: A. T.


L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei d’Universitat i Societat del Coneixement, posa en marxa una nova edició de la Mostra del Coneixement, una oferta de conferències i altres activitats divulgatives programades per al públic en general i sobretot pels alumnes de secundària. La primera conferència d’enguany ha tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Enginyeria de Terrassa, amb el títol "Ja mai mirem al cel".

La conferència l’ha impartit Daniel Rabadán, membre de l’Agrupació Astronòmica de Terrassa, i s’ha centrat en com es van perdent els coneixements que els nostres avantpassats tenien sobre el cel i que formen part de la nostre cultura. Rabadán ha explicat alguns conceptes bàsics d’astronomia, com ara les constel·lacions o les fases lunars, i ha parlat també de com les diferents cultures han desenvolupat les seves mitologies a partir de l’observació del cel. A l’acte ha assistit una seixantena d’alumnes de batxillerat de l’Escola Petit Estel - La Nova.


Properament es duran a terme conferències de temàtiques diferents com ara astronomia, física, noves tecnologies, suport a treballs de recerca, accés a la universitat, etc. La gran majoria de les activitats de la Mostra del Coneixement formen part d’un catàleg que es posa a disposició dels centres de secundària de la ciutat i s’organitzen a demanda dels mateixos instituts. El catàleg d’enguany inclou més de 120 propostes.

La Mostra del Coneixement va néixer l’any 2005 amb l’objectiu de difondre el coneixement i amb la voluntat d’ampliar i consolidar activitats vinculades al món de la universitat, la recerca, la innovació i el coneixement de qualsevol tipus. Des del seu començament, s’han dut a terme més de 100 activitats a les quals han assistit més de 8.000 ciutadans i ciutadanes.

 

Participació