EUiA Terrassa: «No acceptem xantatge en forma de retallades»

La formació donen suport a les mobilitzacions en defensa de l'educació pública i de qualitat

La Torre
07 de febrer del 2013
EUiA Terrassa ha emès un comunicat amb motiu de les manifestacions i vaga dels estudiants aquesta setmana en què vol denunciar "el paquet de retallades que ja vénen aplicant-se al sistema educatiu en successius pressupostos -tant generals com autonòmics-, i les que hauran de venir ja que la LOMCE no preveu cap finançament addicional per al seu desplegament".

D'altra banda, la formació critica "la cobertura que es torna a realitzar als centres educatius privats, la majoria en mans de l’església i que segreguen per sexes, degradant així encara més la qualitat dels centres públics d’educació". EUiA de Terrassa manifesta "el nostre rebuig a la LOMCE i donar tot el nostre recolzament a les jornades de vaga i altres mobilitzacions en defensa de l’educació pública i de qualitat per a tots i totes". 

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa aprofiten l'avinantesa per manifestar també "públicament la nostra indignació pel que fa als recents casos de corrupció política que estan afectant greument la credibilitat de la nostra democràcia". En aquest sentit, EUiA afirmen que cal, des de totes les administracions públiques i amb la complicitat de la societat catalana i d’arreu de l’estat, "iniciar un procés de regeneració democràtica que passi per augmentar la fiscalització del finançament de les organitzacions polítiques, reduir la despesa electoral, impedir que cap imputat per casos de corrupció pugui anar a una llista electoral o mantenir representació institucional, establir la corrupció com a delicte penal i evitar la corrupció a la vida política".

Des d’EUiA diuen que "no acceptarem que partits polítics implicats en casos de corrupció facin servir, com a xantatge a la ciutadania, les retallades en drets i en serveis públics excusant-se en la situació econòmica actual. No es poden demanar sacrificis constants i creixents a la ciutadania quan aquells que ho demanen s’han enriquit de manera irregular".