El Gremi d'Hostaleria celebra les Terceres Jornades del Cigró Menut

31 restaurants de Terrassa i comarca participen entre el 8 de febrer i el 3 de març en una edició en què la ruta gastronòmica es podrà seguir a través de codis QR i d'una aplicació mòbil

Carles Batalla
06 de febrer del 2013
Els assistents han pogut degustar cigrons amb cansalada
Els assistents han pogut degustar cigrons amb cansalada | Pau Moya
Els assistents han pogut degustar cigrons amb cansalada Foto: Pau Moya

Acompanyats de cansalada, botifarra, salmó, bolets o seitons. La Masia Freixa ha donat la benvinguda aquesta tarda a les terceres jornades del Cigró Menut, que se celebraran entre aquest divendres dia 8 de febrer i el 3 de març. La principal novetat d'enguany és l'aposta tecnològica: tothom qui vulgui es podrà descarregar gratuïtament l'aplicació mòbil de Gastronosfera per consultar una ruta que inclou 31 restaurants de Terrassa i comarca adherits al Gremi d'Hostaleria (l'any passat n'hi havia 36). També hi haurà la possibilitat d'usar codis QR i els qui pengin una foto degustant un plat de les jornades optaran a un circuit spa per a dues persones.

Els establiments que hi prendran part són Cal Quim, Despertares, Escaletes 8, Masia Can Sues, Cafè Teatre, Cal Taiet, El Cel de les Oques, Braseria 101, Mun, Can Vinyers, Bagur, La Cantonada de les Barriques, La Terrassa del Museu, Las Columnas, Kaixo, Las Forcas, L'Alegria del Teatre, Première, Sara, Pizzeria Angie, Hostal del Fum, Ca L'Esteve, Bocinets, Ristol Viladecavalls, Gresol, Dot, La Brasa d'Ullastrell, Súbit, Zurito, Parada i L'Espiral.
Els menús van des dels 15 fins als 35 euros.

Lluís Ristol, president del Gremi d'Hostaleria, ha recordat que aquesta iniciativa va sorgir fa tres anys amb l'objectiu "d'incentivar el consum amb un producte especial" i ha agraït el patrocini d'Estrella Damm Inedit Damm (creació de Ferran Adrià i els sommeliers d'elBulli), que fa que ni els participants ni els agremiats hagin de posar un sol euro de la seva butxaca.

Manel Cunill, gerent de la Cooperativa Agrària del Vallès i un dels responsables de la recuperació del cigró menut ara fa cinc anys, ha reivindicat les proteïnes vegetals d'una varietat que es fa en secà i que se sembra entre febrer i març. Com a regal, els assistents podien endur-se un sobret amb llavors de cigró menut per sembrar-les. A més, en l'aspecte culinari s'ha felicitat pel binoni agricultura-art i ha avançat que la cooperativa ja treballa en varietats de mongeta.

Reclam turístic
Teresa Casals, regidora de Turisme de Terrassa, ha defensat les jornades del cigró menut com "una tradició gastronòmica i un atractiu de la ciutat" i n'ha felicitat els organitzadors "per transmetre empenta i optimisme. Són la prova tangible que tenim futur". A més, ha dit que sempre trobaran el suport de l'Ajuntament de la ciutat.