Detingut l'autor de cinc robatoris violents al Vallès Occidental

L'individu, veí de Rubí, ha estat arrestat pels Mossos d'Esquadra

Lluïsa Tarrida
06 de febrer del 2013
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Rubí han detingut Eduardo G.S. de 47 anys, veí de Rubí i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de 5 robatoris amb violència i intimidació a Sant Cugat i Rubí.
 
La investigació es va iniciar arran de la primera denúncia rebuda pels mossos de la comissaria de Rubí, durant el mes d’agost de l’any passat, quan una treballadora d’un establiment de compra i venda de telefonia mòbil va informar de l’atracament per part d’un home nacional que havia fet servir una navalla per tal d’intimidar-la.
 
Dues setmanes més tard, els mossos van rebre una denúncia per un altre atracament a una farmàcia on la descripció de l’agressor coincidia amb la persona que havia assaltat la botiga de mòbils: home nacional, de mitjana edat, molt neguitós i que, amb la cara tapada, els amenaçava amb un ganivet. Les imatges facilitades per ambdós establiments relacionava la persona.

Amb la cara tapada
Els robatoris no van tornar a tenir lloc fins el mes de desembre  i gener d’enguany. Aquesta vegada els propietaris de dues farmàcies  de Sant Cugat del Vallès eren els que denunciaven un atracament comès per una persona que coincidia amb la descripció de qui havia comès els assalts anteriors. El fet que l’home anés amb la cara tapada impedia que les víctimes el reconeguessin.
 
Va ser el passat dia 24 de gener quan el lladre va assaltar una altra farmàcia ubicada a Sant Cugat de Vallès. En el moment que es disposava a entrar en l’establiment, el detingut portava la cara tapada. En veure que les dues persones no obrien la porta que estava assegurada amb un polsador, es va descobrir la cara per tal de guanyar-se la confiança i aconseguir entrar-hi. Un cop a l’interior, el lladre va treure la navalla i va amenaçar els dos treballadors per tal d’aconseguir diners en efectiu a més de medicaments que demanava després de que es trobava en un estat d’ansietat molt alt.
 
Arran de la investigació, i del visionat de les imatges enregistrades a la última farmàcia i de l’ acurada descripció dels denunciants, agents de la Unitat d’Investigació de Rubí van detenir Eduardo G.S. com a presumpte autor de 5 robatoris amb violència i intimidació. 
 
El detingut va passar a disposició judicial el dia 26 de gener i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.