Espectacular retirada de torres amb helicòpter

Les tasques de desballastament de la línia d'alta tensió a la finca de Can Bogunyà s'han fet avui

J. M. O
06 de febrer del 2013
L'helicòpter fent les tasques d'enretirar les torres
L'helicòpter fent les tasques d'enretirar les torres | Joan Manel Oller

L'helicòpter fent les tasques d'enretirar les torres Foto: Joan Manel Oller

Aquest dimecres al matí s'ha realitzat el desmantellament de vuit torres d'alta tensió a la finca de Can Bogunyà, a la zona del Llac Petit. El material estava en desús des de fa més de deu any des que es va tancar la línia elèctrica. Les característiques del lloc han fet necessària la utilització d'helicòpters, que han portat les torres fins a un camp de cultiu erm a tocar del camí de Can Bogunyà, a l'alçada de la cadena que barra el pas dels vehicles al Llac Petit.

Les tasques de trasllat del material de ferro des del mig de la muntanya, en un lloc aïllat, fins al pla on hi havia els camions per recollir-les ha estat espectacular. L'helicòpter no trigava més de 4-5 minuts entre anada i tornada. La regidora Eva Herrero ha indicat que l'Ajuntament va demanar la retirada a l'empresa Endesa i aquesta va respondre positivament per la inutilitat de l'antiga línia elèctrica Manresa-Can Barba.

Herrero ha destacat que d'aquesta manera s'acaba "amb l'impacte visual" tot i que "no hi havia un excessiu perill ni per les persones ni per animals o plantes". La voluntat municipal és també enretirar les torres d'una línia paral·lela, malgrat que des de la companyia gestora han manifestat que tenen la intenció de tornar-la a activar.