Els alumnes de l'Escola d'Art es rebel·len contra la pujada de la matrícula

Es manifesten davant del centre i ho repetiran aquest dimecres, dijous i els propers dimecres per refusar "l'intent de privatitzar l'educació"

Redacció
05 de febrer del 2013
Alumnes manifestant-se a les portes de l'Escola d'Art
Alumnes manifestant-se a les portes de l'Escola d'Art | Toni Fages
Alumnes manifestant-se a les portes de l'Escola d'Art Foto: Pau Moya

Una nodrida representació de l'associació d'alumnes de Terrassa Escola Municipal d'Art s'han concentrat aquesta dimarts a la tarda davant del centre per protestar contra l'increment de les matrícules en forma de taxes.

Els manifestants repetiran la mobilització aquest dimecres i dijous i els propers dimecres per manifestar el seu desacord amb la política educativa de la ciutat. En aquest sentit, consideren que hi ha un intent de privatitzar-la.

En les pancartes s'han pogut llegir lemes com "No a l'eliminació al dret de vaga" o "360 euros. No més taxes". Els manifestants han tallat el carrer Colom durant més de mitja hora.

Aquesta concentració coincideix amb els tres dies de vaga (entre aquest dimarts i dijous) que faran els estudiants de secundària, batxillerat i formació professional en defensa de l'educació "pública, gratuïta, de qualitat, democràtica i laica", contra la reforma educativa del ministre Wert i contra les retallades del PP i CiU. Entre altres qüestions, no estan d'acord amb les revàlides, l'obligatorietat de la religió o l'atac al model d'immersió lingüística.