La Cambra obre mercat al Marroc i a Algèria

Onze empreses hi establiran contactes de negoci des d'aquest dimarts i fins el 13 de febrer

Redacció
04 de febrer del 2013
Sessió informativa sobre el Marroc que es va fer el novembre del 2012
Sessió informativa sobre el Marroc que es va fer el novembre del 2012 | Cambra de Comerç
Sessió informativa sobre el Marroc que es va fer el novembre del 2012 Foto: Cambra de Comerç

Un total d'onze empreses participen en una missió comercial multisectorial al Marroc i Algèria organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.

Amb una agenda d'entrevistes individuals, aquesta missió comercial, que es desenvolupa des d'aquest dimarts i fins al 13 de febrer, té el propòsit de facilitar i promoure l'inici de relacions comercials amb companyies de contrastada solvència d'aquests mercats nord-africans ubicades principalment a Casablanca i Alger.

El Marroc és un mercat que està experimentant un important desenvolupament econòmic que, juntament amb la proximitat tant geogràfica com històrica i cultural i la seva progressiva obertura comercial, el fa especialment atractiu per a l'activitat exportadora del país. A més a més de l'Acord d'Associació subscrit amb la UE des de l'any 2000, destaquen els recents acords de lliure canvi que el Marroc ha subscrit amb Estats Units i Turquia, així com altres acords comercials bilaterals especialment amb el món àrab, que converteixen aquest mercat en una atractiva plataforma de producció i distribució.

Per la seva part, Algèria s'incorpora per primera vegada com a mercat de destí del programa de missions comercials de la Cambra de Terrassa. En aquests moments, Algèria destaca per les oportunitats de negoci que genera la implementació i desenvolupament per part del govern del país del pla d'inversió pública més important de tot el continent africà, valorat per un import de 286.000 milions de dòlars. Per les característiques d'aquest projecte governamental, les oportunitats de negoci en aquest mercat s'orienten especialment als sectors de la construcció, les energies renovables, el sector turístic, el medi ambient, el transport, l'electrònica, la informàtica, el sector agroalimentari i el de material elèctric.

Les empreses participants
En aquesta missió hi participen les següents empreses: OPENET ICS INTERNATIONAL, de Terrassa (informàtica); VERTISOL INTERNACIONAL, de Granollers (tèxtil); ASCENSORES ENINTER, de Cornellà de Llobregat (ascensors); LIDERING, de Cornellà (productes per al manteniment industrial); VILASECA SA de Mataró (tèxtil); SELF de Sant Quirze del Vallès (fabricant de cintes adhesives tècniques), ARROSSAIRES DEL DELTA EBRE de Deltebre (alimentació); EURO SPRADLING de Caldes de Montbui (tèxtil tècnic); SOBIME,  de Sant Feliu de Llobregat (fabricant d'aixetes); BOLLFILTER ESPAÑA, de Castelldefels (filtració); i EVA PROFESIONAL de Manresa (cosmètic).

Víctor García i Montse Llimós, tècnics de Comerç Internacional de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, acompanyen els empresaris en la missió.