Terrassa serà menys «vulnerable» davant de fortes nevades

L'Ajuntament adquireix llevaneus i contenidors de sal per valor de 22 mil euros per fer front a situacions d'emergència

Lluïsa Tarrida
04 de febrer del 2013
Herrero i Domínguez han explicat el pla d'emergències Neucat a Terrassa
Herrero i Domínguez han explicat el pla d'emergències Neucat a Terrassa | Lluïsa Tarrida

Herrero i Domínguez han explicat el pla d'emergències Neucat a Terrassa Foto: Lluïsa Tarrida

L'Ajuntament de Terrassa ha millorat la seva capacitat per fer front a fortes nevades i glaçades. Així ho ha explicat aquest dilluns la regidora de Protecció Civil, Eva Herrero, i el regidor de Manteniment Urbà, Pedro Domínguez, en una roda de premsa al Parc dels Catalans davant de l'equipament que s'ha adquirit. Amb un pressupost de 22 mil euros, el Consistori ha decidit comprar dues pales llevaneus, dos escampadors de sal i tretze contenidors de sal, els quals es repartiran per la ciutat per així "facilitar l'acció dels equips que treballen quan hi ha glaçades". Les pales i els escampadors s'instal·laran en vehicles municipals, i per això s'ha adequat un tractor i un camió per portar les làmines o pales llevaneus.

Per Terrassa, posseïr tot aquest desplegament tècnic i material suposa "un salt qualitatiu en la prevenció, ja que tenir les nostra pròpia maquinària ens permet donar una resposta més ràpida i eficient als ciutadans en cas d'emergència", ha manifestat Herrero, i ha afegit que "des de fa anys que s'estava plantejant la necessitat que l'Ajuntament tingués en propietat l'equipament adequat per situacions de nevades, ja que dependre del lloguer implica menys autonomia, i ens trobavem que quan necessitàvem les màquines el servei estava col·lapsat i no podíem atendre correctament les emergències".

El Pla d'emergències Neucat "es revisa i actualitza cada any, perquè és responsabilitat de l'Ajuntament que tot estigui a punt en cas d'activar-lo", han explicat des del Consistori. La nevada de tot just fa un any va servir per activar-lo i poder comprovar com responia la ciutat. Gràcies a això, es van "poder introduir millores i vam creure que era el moment d'adquirir el nostre material", ha afirmat Herrero.

Ubicació dels contenidors de sal
D'aquesta manera, ara Terrassa "està més preparada" i és "menys vulnerable". Els contenidors per a ús d'emergències se situaran en: rotonda carretera d'Olesa amb carretera de Martorell; plaça del Dorè; Rambla d'Ègara amb carrer de la Rasa; confluència avinguda de Tarradelles amb Av. Abat Marcet; rotonda Av. Béjar amb carretera de Matadepera; rotonda de la carretera de Matadepera amb Av. Abat Marcet; plaça de la Dona; rotonda carretera de Castellar al polígon Can Petit; i cruïlla carretera Montcada amb Carretera de Rubí.

Així mateix, també hi haurà sacs a les dependències de la Policia Municipal i a la seu del Servei Municipal de Manteniment Urbà. I l'Ajuntament també situarà contenidors amb sal a disposició dels veïns (per aquelles zones on l'accés en cas de nevada resulta complicat i on són els mateixos veïns qui fan la primera actuació d'emergència) als següents punts: Urbanització Pinetons Guitard (Els Caus); Can Palet de Vista Alegre; Les Martines (via d'accés al trencall amb la carretera de Martorell) i a l'urbanització El Molinot (c-58).