El PSC d'Ullastrell vota a favor de la Declaració Sobiranista

Els regidors socialistes es mostren d'acord en l'articulat, en el qual també hi ha instar al Parlament a convocar un referèndum no més tard del 2014

Lluïsa Tarrida
01 de febrer del 2013
L'agrupació socialista d'Ullastrell va posicionar-se a favor de la declaració sobiranista
L'agrupació socialista d'Ullastrell va posicionar-se a favor de la declaració sobiranista | PSC Ullastrell
L'agrupació socialista va posicionar-se a favor de la declaració sobiranista Foto: PSC Ullastrell

En el ple ordinari celebrat dimecres passat, Ullastrell va aprovar entre diverses mocions la presentada pel grup municipal de Convergència i Unió referent a adherir-se a la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el dia 23 de gener. En l'articulat s'hi esmentaven els punts següents: en primer lloc, donar suport a la Declaració de Sobirania; en segon lloc, instar al Parlament a convocar un referèndum no més tard del 2014; el tercer punt resava "comprometre's a treballar" que el poble de Catalunya consideri que val la pena ser independents; i finalment, notificar-ho als governs de Catalunya i Espanya. La moció va recollir els vots favorables de tots els partits, sense excepció.

Potser la sorpresa -tot i que tenint en compte els antecedents de la votació de l'estelada o de declarar Ullastrell territori català lliure- va córrer a càrrec del PSC que enlloc de votar en contra o abstenir-se, els dos regidors socialistes van decidir fer un pas endavant i adherir-s'hi. La portaveu socialista Mercè Rodó considera que "com a regidors tenim el deure de defensar els interessos de la gent d'Ullastrell i d'aquells que ens han votat, i els ullastrellencs van expressar clarament a les urnes quina és la seva manera de pensar" i afegeix "considerem que era un acte de responsabilitat votar-hi a favor, nosaltres ens debem als nostres vilatans i encara que dins de la nostra agrupació hi pugui haver diversitat d'opinions, en aquest cas, la decisió va ser presa per unanimitat". Rodó ha deixat clar que "no tenim cap discrepància amb la Federació del PSC, és un debat el qual ja hem tingut i discutit", no obstant sí que va deixar anar que "penso que en la votació al Parlament, el PSC hauria d'haver votat a favor".