Persones Sordes es pelen de fred al seu local

L'entitat es queixa del poc ajut municipal i aquest dissabte rebrà a membres de CiU per ensenyar-los que el diferencial els salta quan engeguen l'ordinador i l'estufa

Carles Batalla
31 de gener del 2013
Noelia Hernández, coordinadora de l'Associació de Persones Sordes de Terrassa, amb el president de l'entitat, José Mercader
Noelia Hernández, coordinadora de l'Associació de Persones Sordes de Terrassa, amb el president de l'entitat, José Mercader | C.B.
Noelia Hernández, coordinadora de l'Associació de Persones Sordes de Terrassa, amb el president de l'entitat, José Mercader Foto: C.B.

El context de crisi s'ha acarnissat especialment amb alguns col·lectius vulnerables que lluiten dia a dia contra els prejudicis i la discriminació. És el cas de l'Associació de Persones Sordes de Terrassa, que ha vist reduïda considerablement l'aportació municipal i ara es troba en condicions precàries per oferir els seus serveis.

Des de l'entitat expliquen que han anat vàries vegades a l'Ajuntament per demanar ajuts i reformes "realment necessàries, però el tema no avança". L'Associació de Persones Sordes de Terrassa demana més watts d'electricitat perquè al local del carrer Arenys de Mar 15 "ens congelem. Si engeguem un ordinador i endollen una estufa, salten els fusibles". Això ha provocat que hagin hagut de sol·licitar sales per poder fer els cursos de llengua de signes.

Diuen que la poca potència elèctrica "és un exemple d'alguns dels nostres problemes que sabem que altres associacions no pateixen" i, davant de la impossibilitat "d'aconseguir res per les vies i procediments suposadament habituals", han mogut fils per reunir-se amb altres forces polítiques de la ciutat. Així, aquest dissabte a les sis de la tarda. han convidat a representants de CiU a veure en primera persona la magnitud del problema.