Ca n'Aurell denuncia «incivisme» al Parc Sant Jordi

L'associació de Veïns del barri demana reunir-se amb Ballart per trobar-hi una solució i rebutja el pas de l'autobús per Arquimedes i Galileu "fora de les dates establertes"

Carles Batalla
30 de gener del 2013
Els jardins del Parc Sant Jordi
Els jardins del Parc Sant Jordi | Toni Fages
Els jardins del Parc Sant Jordi Foto: Toni Fages

L'Associació de Veïns de Ca n'Aurell demanarà una reunió a Jordi Ballart per tal de plantejar-li "el greu problema d'ordre cívic en què s'està convertint el Parc de Sant Jordi", segons el president de l'entitat, Antoni Falgar. Així s'ha decidit en la darrera assemblea ordinària celebrada aquest dilluns en el local del carrer Blasco de Garay.

Falgar explica que els pares deixen que els nens corrin al seu aire pel parc i els més menuts en malmeten els jardins. Això se suma a la brutícia que hi deixen algunes persones i que fa que la zona corri el risc "de convertir-se en un abocador", segons Falgar.

Els veïns d'aquest barri terrassenc també volen aprofitar la trobada per explicar a l'alcalde els projectes de millora elaborats per Amics del Parc de Sant Jordi. Aquesta vocalia va participar al recent Congrés de Cultura de Terrassa , amb una iniciativa que pretén incorporar els jardins del parc al circuit de visites de jardins modernistes que es fan a Catalunya.

No al pas indiscriminat d'autobusos
D'altra banda, l'assemblea ordinària ha servit per manifestar el "rebuig absolut" al pas de l'autobús pels carrers d'Arquimedes i Galileu "fora de les dates establertes", és a dir, la Fira Modernista, el Carnestoltes o la Festa Major. Una part important dels veïns i comerciants ja s'hi havien manifestat en contra, adduint col·lapse circulatori, soroll, fum i altres molèsties.

A més, s'ha acordat la renovació de la Junta Directiva actual, que continuarà presidint Antoni Falgar. La gran novetat és la incorporació de membres nous, veïns de la part nord de Ca n'Aurell (c/Sant Marc-Bruc), interessats en dinamitzar el nou Casal Cívic del barri.

Davant d'una trentena de veïns han repassat les activitats del 2012 i han aprovat els comptes. Finalment, s'ha decidit mantenir la filosofia d'actuacions i els actuals cursos i tallers, donar suport al grup juvenil del Drac & diables, i s'ha donat llum verda al fet que al 2013 el barri organitzi la seva Festa Major, la Festa de la Font, la festa Nadal Gent Gran i el caga-tió infantil.