El Districte 2 insta a manifestar-se el 14 de febrer

La concentració a la Plaça de Ca n'Anglada, organitzada per la nova Coordinadora d'entitats de la zona, defensa la sanitat, la justícia i l'ensenyament

Carles Batalla
22 de gener del 2013
Les entitats s'han reunit al centre cívic Montserrat Roig
Les entitats s'han reunit al centre cívic Montserrat Roig | C.B.
Les entitats s'han reunit al centre cívic Montserrat Roig Foto: C.B.

"Cal unitat per sortir de la crisi i alternatives clares per solucionar els problemes dels veïns. Necessitem una societat civil organitzada que faci un món basat en el respecte i la solidaritat". Amb aquest esperit de lluita, regeneració i cohesió expressat per Antonio Cazorla, president de l'associació de veïns de Montserrat, sorgeix la coordinadora d'entitats del Districte 2 (Ca n'Anglada, Montserrat, Torre-sana, Vilardell), que s'ha anunciat aquest dimarts al vespre al centre cívic Montserrat Roig.

La iniciativa, que aplega una trentena d'entitats veïnals, socials i culturals d'aquesta zona, pretén donar resposta a les necessitats i problemes quotidians, "sense dirigismes ni coses imposades", amb unitat d'acció davant d'una classe política "necessària però corrupta que ha arruïnat la democràcia, que s'emporta milions d'euros i governa a còpia de retallades i acomiadaments", segons Cazorla.

Volen que el canvi s'activi de baix cap a dalt, des del carrer i que s'entengui que l'amenaça no és l'immigrant ni el veí del costat sinó que "els veritables enemics són els bancs, els polítics corruptes i les multinacionals".

Per tal que la idea no es quedi en una simple declaració de bones intencions, la Coordinadora del Districte 2 ja té un full de ruta amb data concreta: el 14 de febrer, dia en què s'ha convocat una mobilització a la plaça de Ca n'Anglada (a les sis de la tarda), coneguda popularment com la Plaça Roja. La primera proposta era el 7 de febrer però la coincidència amb el Dijous Gras i la manca de temps per organitzar la cita van fer posposar una setmana la data.

L'objectiu és cridar a favor del que consideren tres pilars irrenunciables: sanitat, justícia i ensenyament. S'ha acordat dur una pancarta unitària, crear un grup de voluntaris per preparar un acte que culminarà amb l'entrega d'un manifest a l'Ajuntament.

A més, es realitzarà una enquesta àmplia amb preguntes obertes per copsar les mancances, preocupacions i suggeriments dels veïns del Districte 2. En el projecte s'hi han integrat associacions de comerciants, ampes i entitats de tot tipus, des de l'Associació Catalana per l'amistat i el futur fins a l'Associació Musulmana de Terrassa, passant pel Centre Parroquial Sant Cristòfor, Dones amb Empenta de Vilardell, Aturats de més de 50 anys o l'Associació de Veïns de Ca n'Anglada, entre molts altres. També s'admeten adhesions a títol individual.