1.000 aturats egarencs podran fer formació

La Torre
24 de gener del 2013
Oficina del SOC de Terrassa
Oficina del SOC de Terrassa | Jordi Play
Oficina del SOC de Terrassa Foto: Jordi Play

Nous recursos municipals destinats a les persones sense feina de la ciutat en moments de crisi econòmica. L'Ajuntament egarenc, a través de l'empresa municipal de promoció econòmica Foment de Terrassa, posa en marxa una nova programació d'accions formatives adreçada prioritàriament a persones en situació d'atur. En total es desenvoluparan set mòduls o especialitats formatives, amb un total de 64 cursos. Els alumnes que facin tots els cursos d'un determinat mòdul obtindran un certificat de professionalitat que acreditarà haver adquirit les competències essencials per poder inserir-se laboralment en un determinat sector o especialitat.

Tot tipus de mòduls
L'oferta de mòduls va des de la família professional de l'administració i gestió fins a l'àmbit de l'energia i l'aigua, passant pel sector químic i l'hostaleria i turisme, entre d'altres. En total, els cursos formaran 1.152 persones. Enguany, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha atorgat una subvenció de 309.089 euros, una quantitat molt inferior a la d'anys anteriors, fet que ha obligat l'Ajuntament ha fer un esforç per ampliar en la mesura del possible el pressupost del programa.

El consistori afegirà a la subvenció un total de 85.000 d'euros. D'aquests, la meitat es destinaran a finançar un dels set mòduls, el d'instal·lació de calefacció d’aigua calenta i sanitària, amb 550 hores de formació repartides en diferents cursos. D'aquesta manera, l'oferta inicial de sis mòduls subvencionats s'amplia en total fins als set.

L'altra meitat de l'aportació de L'Ajuntament correspon a la contractació de dues persones per a la gestió de tot el programa de formació per a l’ocupació. Els cursos s'impartiran al Campus Professional Vallparadís, a l'Escola d'Hostaleria Torre Mossèn Homs i també a la seu de Foment de Terrassa.