Dos mesos per pagar l'IBI

L'Ajuntament obre el termini per fer efectiu l'impost de béns immobles per tots aquells que no el tinguin domiciliat

La Torre
15 de gener del 2013
El Calendari Fiscal del 2013 de l’Ajuntament de Terrassa s’inicia avui, 15 de gener, amb l’obertura del termini de liquidació de l’Impost de Bens Immobles (IBI). "Amb l’objectiu d’oferir el màxim de facilitats possibles", l’Ajuntament de Terrassa fracciona el pagament d’aquest impost en sis terminis diferents per als contribuents que tinguin el rebut domiciliat. Els rebuts es giren entre els mesos de febrer, març, abril, juny, setembre i novembre. En cas de no tenir el rebut de l’IBI domiciliat, el període de liquidació finalitzarà el pròxim 14 de març. Els ciutadans que vulguin sol·licitar la domiciliació ho podran fer fins el pròxim 25 de febrer a les oficines municipals o bé a través telèfon 010.
 
Les ordenances fiscals per al 2013 ofereixen la possibilitat de demanar bonificacions de l'IBI en diversos supòsits:
 
-         Famílies nombroses: reducció de la quota de l’IBI d’entre el 5% i el 90% de la quota en funció del nombre de fills i del valor cadastral de l’habitatge. Cal tenir el títol oficial de família nombrosa expedit per la Generalitat de Catalunya.
 
-         Bonificacions per tenir el rebut domiciliat i pagar-ho en un sol termini: Bonificació del 3% de l’IBI per a bens immobles d’ús residencial i de l’1% en l’impost sobre béns immobles que no corresponguin a habitatge.
 
-         Foment de les energies renovables:reducció de la quota de l’IBI en un 50% de l’IBI de béns amb sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar. En el cas de sistemes d’aprofitament elèctric de l’energia solar, el període de bonificació serà de 5 anys, mentre que els sistemes que utilitzen plaques tèrmiques seran bonificats durant un període de 3 anys.
 
-         Propietaris de nous habitatges de protecció oficial: bonificació del 50% de la quota dels habitatges de protecció oficial, durant els tres períodes impositius següents al de l’atorgament de la qualificació definitiva. Un cop hagin transcorregut els tres anys, si es compleixen els requisits establerts, es podrà gaudir d’una bonificació del 50% el quart any; del 30% el cinquè any i del 10% des del sisè al desè any.
 
-         Bonificacions per construcció d’habitatges:reducció del 5o% en la quota de l’impost per als immobles que constitueixin l'objecte de l'activitat de les Empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària. En el cas d’habitatges de protecció oficial, la bonificació serà del 90% de la quota.
 
-         Bonificació dels béns rústics: per a les cooperatives agràries i d’explotació comunitària de la terra, hi haurà una reducció del 95% de la quota de l’impost.
 
Bonificació dels immobles d’organismes públics d’investigació i els d’ensenyament universitari: reducció del 95% de la quota íntegra de l’impost sempre que els immobles estiguin directament destinats a la investigació o ensenyament universitari.