La gran mesquita

per La Torre, 14 de gener de 2013 a les 09:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La mesquita de Terrassa Foto: C.B.

CALMA, REFLEXIÓ, TRANQUIL·LITAT . La Torre ha destapat la propera ampliació de la mesquita de la plaça de Catalunya. Si l'augment de l'espai compleix la normativa, res a dir. Els musulmans tenen tant dret com la resta de ciutadans a gaudir d'un bon espai per a les seves creences religioses. Els veïns temen més risc de massificació als voltants de la mesquita (sobretot els divendres al migdia) i insten a fer complir els límits d'aforament recollits en la llei d'espais de culte. Tenen raó. Segurament hi haurà més gent al voltant del carrer de Pearson i de la plaça de Catalunya, però això no té per què associar-se a més problemes, simplement farà falta més control. Aniria bé una trobada entre l'administració local, representants dels veïns i del col·lectiu musulmà i de la mesquita. Cal que l'ampliació no degeneri en nous brots de racisme en un espai sensible i amb plataformes polítiques disposades a treure rèdits de les lluites religioses i de la presència d'immigrants.


MÉS TRANSPARÈNCIA I OBERTURA
Als responsables de la mesquita se'ls ha de demanar més transparència i obertura, cosa que els permetria estar més propers a la resta de terrassencs. Amb la coneixença recíproca de ben segur que les relacions entre les comunitats millorarien. La presència de gent d'arreu del món a la ciutat, de diverses opcions religoses, és una riquesa i explotar-la només pot oferir beneficis. La mesquita de Terrassa ja és la més gran de Catalunya amb 1.100 m2 i ara en tindrà 1.600. La resolució judicial pel cas de l'imam per presumpta incitació a l'odi i a la violència contra les dones pot condicionar la manera com els veïns rebran l'ampliació. L'Ajuntament apel·la a la voluntat i al diàleg entre les dues parts per evitar conflictes, i té presents els incidents de Ca n'Anglada de fa deu anys.

 

Participació