Antoni Padrós presenta el seu 'home precís' al Cinema Catalunya

La Torre
08 de gener del 2013
576_1357638798P30F2
576_1357638798P30F2


Antoni Padrós presenta la seva darrera pel·lícula, L'home precís, aquest dimecres a les 22 hores dins de la sessió de la Filmoteca, que se celebra setmanalment al Cinema Catalunya. Es tracta d'un migmetratge que es va estrenar a la seu de la Filmoteca de Catalunya a Barcelona el passat 19 d'octubre, i que suposa el retorn a la direcció cinematogràfica del cineasta terrassenc, més de vint anys després de la seva darrera pel·lícula –Verónica L. Una dona al meu jardí-, que es va projectar en el Festival de San Sebastián, però que mai es va arribar a estrenar.

Antoni Padrós explica la història d'un home rutinari que, la vigília de Nadal, descobreix que ha d'enfrontar-se a un món, a una dimensió de si mateix, desconeguda. La pel·lícula està protagonitzada per l'actor Xavier Tort, i una part d'ella es va rodar el passat estiu al Cinema Catalunya. A l'acte, amb entrada gratuïta, hi assistirà el cineasta Antoni Padrós i la responsable del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya, Mariona Bruzzo, que ha estat l'encarregada de portar a terme la restauració de la filmografia del director terrassenc. Abans de la projecció de L'home precís i del curtmetratge "Pim, pam, pum, revolución", rodat el 1970, Antoni Padrós i Mariona Bruzzo presentaran la pel·lícula i el projecte de restauració.

Antoni Padrós és un dels millors representants del cinema underground europeu, i ha estat sempre un cineasta marginal, que ha treballat amb plena llibertat, apartat de corrents i modes. Malgrat que el seu període creatiu més intens es correspon amb el de l’anomenada Escuela de Barcelona; ell mai se n’ha considerat membre.

Presentació del curtmetratge:
L'HOME PRECÍS
Dimecres 9, 22:00h.
Direcció i guió: Antoni Padrós
Direcció de fotografia: Albert Pons
Direcció de só: Angelo Vernuccio.
Efectes especials: Adrià Ruiz.
Actors: Xavier Tort i la veu de Carme Vidal.