Dos carrers que treuen fum

per La Torre, 7 de gener de 2013 a les 18:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Els comerciants dels carrers d'Arquimedes i de Galileu es queixen, i amb raó, de ser els principals perjudicats per les restriccions de trànsit al tram central de la Rambla. També poden estar enfadats els veïns. Pols, frenades, cues, accidents i soroll són el pa de cada dia. En època de crisi, els carrers no ofereixen les millors condicions per sobreviure. Uns i altres, comerciants i veïns, protesten pel pas d'autobusos pels seus carrers durant les fires i festes majors i altres esdeveniments. És el moment de cercar solucions. Si la Rambla es deixa només pels serveis i els residents, s'ha de trobar un punt de sortida al trànsit. Cal un eix clar nord-sud i faria falta un replantejament de tots els circuits per a vehicles i no només del centre, sinó de tot el municipi. La ciutat es va pensar d'una manera i els canvis l'han transformat. Arquimedes i Galileu tenien una funció abans de l'actuació a la Rambla i, ara, una altra.


Alternatives
L'Ajuntament ha de buscar una solució als col·lapses en moments molt concrets. Seria interessant plantejar-se la possibilitat de dispersar el trànsit quan calgui fer-hi passar els autobusos. Les rutes alternatives les acaba trobant la gent, però el Consistori podria fer-hi alguna cosa. En aquest sentit, durant les festes majors es podrien adoptar mesures per portar més cotxes a la Ronda de Ponent i fer-la fluida durant aquells dies i, sobretot, al IV Cinturó, que ha de ser un lloc de pas obligat per a qui vulgui sortir de Terrassa -o en el seu defecte entrar-hi. La via està desaprofitada. Una campanya per potenciar-ne l'ús seria una bona pensada.

 

Participació