Amb ganes d'aprendre més

L'Associació Alumni Ciència, Tecnologia i Societat presenta el seu programa d'activitats per al 2013 amb conferències, taules rodones, tallers i monogràfics

Lluïsa Tarrida
06 de gener del 2013
L'exconseller Tresserras serà a Terrassa
L'exconseller Tresserras serà a Terrassa | Generalitat
L'exconseller Tresserras serà a Terrassa Foto: Generalitat

Amb l'objectiu de fer més savis els seus associats però també a la ciutadania en general, l'Associació Alumni. Ciència, Tecnologia i Societat (ACTES) ha presentat la programació d'activitats per al 2013. El calendari d'actes és extens i abraça tots els àmbits del coneixement per tal que tothom pugui seguir creixent personalment i socialment amb les conferències, tallers, sortides o monogràfics que es realitzaran.

En el terreny de les conferències cal destacar la ponència inaugural amb Josep Amat, el dia 14 de gener, sobre La teoria del control i la independència de Catalunya. Més endavant, el dia 25 de febrer, Jordi Estapé parlarà sobre el Passat, present i futur de l'oncologia, l'advocat Roc Fuentes farà una lliçó magistral, el dia 10 de juny, sobre De la transició política espanyola a la transició nacional catalana, o l'exconseller Joan Manuel Tresserras serà a Terrassa el 23 de setembre per fer la conferència La cultura a Catalunya: reptes i oportunitats. Totes les xerrades es fan a l'EET-UPC i l'entrada és lliure.

De Josep Pla al teatre
Quant a monogràfics, en destaquen tres. Primer, l'aproximació a l'egiptologia amb Josep Comerma els dies 10 i 24 d'abril. En segon lloc, l'historiador Manel Màrquez explicarà El franquisme contra la República i la democràcia els dies 8, 15, 22 i 29 de maig, i per últim, els amants de Josep Pla tindran una cita obligada els dies 13 i 20 de novembre amb el professors i escriptor Llorenç Puig que s'endinsarà en la vida, obra i ideari del gran autor català.

Pel que fa als tallers, s'iniciaran el dia 11 de febrer amb Joaquim Valls i Bona lletra i bona vida però també comptaran amb la participació del director de l'Escola Superior d'Art Dramàtic, Agustí Humet que parlarà sobre la interpretació d'una escena musical, entre d'altres. Per últim, ACTES ha organitzat tres sortides ben diferents a Rupit, el Delta de l'Ebre i a Roda de Ter. Així doncs, aquest 2013 hi haurà cultura per triar i remenar.