Noel Duque és coronat Rei de la Llufa

Centenars de persones omplen divendres a la tarda la plaça Vella de siluetes de paper per celebrar el Dia dels Innocents

Lluïsa Tarrida
28 de desembre del 2012
v
v
Noel Duque, coronat com a Rei de la Llufa Foto: C.B.

Uns fan innocentades i d'altres es pengen una silueta de paper a l'esquena, tot depèn del sentit de l'humor que un tingui. Cada 28 de desembre la plaça Vella ha estat l'epicentre de la Festa de la Llufa, i centenars de persones no s'ho van voler perdre. L'acte ha estat  organitzat per La Xarxa i TerrassaCentre.

I és que l'ocasió bé s'ho mereixia. Ningú ha volgut o pogut sortir de la plaça sense tenir una llufa, més gran o petita, enganxada. I a dalt de l'escenari, el showman Pep Callau i els Pepsicoles han amenitzat la vetllada. Ell ha fet de mestre de cerimònies de la coronació del Rei de la Llufa. Enguany l'afortunat ha estat Noel Duque, director de l'Esplai La Fàbrica de Can Tusell amb motiu de la seva dedicació a una de les entitats sense ànim de lucre més importants de la ciutat.

Des de l'associació TerrassaCentre, la seva gerent Maria Costa ha volgut agrair la participació i la bona recepció que ha tingut no només la Festa de la Llufa sinó també la campanya de Nadal tant entre els ciutadans com entre els mateixos associats. Costa ha deixat clar que TerrassaCentre no "vol que es perdin tradicions tan màgiques com aquesta" i per això a més de la festa a la Plaça Vella es va repartir entre els seus socis desenes de llufes que van adornar durant tot el divendres els aparadors dels establiments.

I a més de l'alegria també hi ha hagut moments per la solidaritat, ja que Creu Roja ha instal·lat la seva parada de recollida de joguines noves per als nens més necessitats, una parada que durant aquest cap de setmana també hi serà.