L'esponjament de Ca n'Anglada de Terrassa avança

Avui s'han signat les escriptures i s'han lliurat les claus dels primers 5 pisos

La Torre
28 de desembre del 2012
L’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya han fet un pas endavant en el desenvolupament del projecte d’esponjament del tram nord de Ca n’Anglada amb el
reallotjament de les primeres cinc famílies residents en edificis a enderrocar. Avui, 28 de desembre, s’han signat les escriptures de permuta, amb les quals els titulars d’aquests cinc habitatges han lliurat la seva propietat a l’Ajuntament de Terrassa i han rebut les claus del nou pis que els ha estat adjudicat. En representació de l’Ajuntament de Terrassa han signat la consellera delegada de la Societat Municipal Habitatge Terrassa, Lluïsa Melgares, i la tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Carme Labòria.

Aquestes famílies resideixen als blocs 255 bis i 257 bis del carrer de Sant Damià, els primers que s’enderrocaran perquè pateixen una degradació més acusada. Amb aquesta actuació, aquests ciutadans seran reallotjament en pisos construïts per la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa al sector de Torre-sana. S’hi podran traslladar pròximament, així que s’hagin contractat els serveis d’aigua, llum i gas. L’assignació s’ha realitzat d’acord a un sorteig públic realitzat el 12 de desembre passat.

El procés que s’ha iniciat avui s’intensificarà en els pròxims mesos fins que s’hagin reallotjat a les famílies que viuen als 48 habitatges situats als edificis 255 bis i 257 bis del carrer Sant Damià. En una segona fase es realitzarà el mateix procés amb els residents dels 24 habitatges del bloc 198 bis del carrer de Sant Cosme. Per facilitar la tramitació per al seu reallotjament, en el ple municipal ordinari d’aquest mes de desembre, es va aprovar un conveni tipus per a l’expropiació dels immobles amb una permuta per habitatges del sector de Torre-sana.

L’enderroc dels tres edificis està contemplat en el conveni de col·laboració signat per l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, el 12 de setembre passat, per poder realitzar les actuacions més urgents dins del projecte d’esponjament i remodelació urbanística de Ca n’Anglada. A mesura que es vagin desocupant els edificis afectats es procedirà al seu enderroc. Es preveu que el primer d’ells es realitzi a mitjans del proper 2013. Amb aquest conveni, les dues administracions van acordar aportar 3 milions d’euros cadascuna per a adquirir habitatges existents al municipi, tant nous com de segona mà, i poder traslladar a les famílies afectades pels enderrocs.

El projecte d’esponjament del tram nord de Ca n’Anglada farà possible una transformació urbanística d’aquesta zona del barri amb la creació de més zones verdes i espais públics. Inclou l’enderroc de 9 edificis d’habitatges, amb un total de 184 habitatges i 22 locals comercials, amb l’objectiu de reduir la densitat dels pisos de la Vitasa. S’anirà executant en funció de la disponibilitat pressupostària per part de l’Ajuntament de Terrassa i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat.

L’Oficina de Gestió de la Modificació del POUM de Ca n’Anglada, situada al carrer de Jacint Elias, 27, s’encarrega d’informar les persones afectades amb aquest projecte de millora urbanística. Per fer seguiment de la seva execució, s’han creat dues comissions de treball, una de les quals és permanent i està integrada per representants de l’Ajuntament de Terrassa, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català del Sòl.