Xiu-Xiu pren nota de les il·lusions dels nens

L'emissari dels Reis d'Orient treu la ciutat al carrer i insta als més menuts a "fer bondat de la bona, creure els pares i ajudar-los"

Carles Batalla
26 de desembre del 2012
v
v
El Patge Xiu-Xiu ha rebut els nens assegut al tron a l'atri de l'Ajuntament de Terrassa Foto: C.B.

Amb un retard de quatre minuts propi de Rodalies però fidel a una tradició de sis dècades, el Patge Xiu-Xiu ha arribat a l'estació del Nord de Terrassa a les sis i dotze minuts d'aquest dimecres a la tarda. A l'andana l'esperaven l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, i el regidor de Cultura, Amadeu Aguado, així com una representació musical del seu seguici i membres de l'entitat organitzadora, el Centre Cultural El Social de Terrassa.

L'emissari dels Reis Mags d'Orient ha sortit a l'exterior de l'estació on ja l'esperaven centenars de nens que volien lliurar-li la carta. Escortat per una vintena de persones, entre les quals s'hi trobaven músics i patges amb antorxes, el Xiu-Xiu ha repartit salutacions i somriures en un recorregut d'una hora i vint minuts que ha passat pels següents carrers: camí Fondo, del Teatre, de Sant Pau, de la Font Vella, Major, Portal de Sant Roc, Rambla d'Ègara i Raval de Montserrat.

Damunt d'una carrossa, ha atès tots els nens que se li acostaven, fins i tot els qui el saludaven des dels balcons. La comitiva estava encapçalada per efectius de la policia municipal que han hagut de fer talls puntuals de trànsit, si bé no han causat cap tipus de col·lapse.

En arribar al Raval de Montserrat, el Patge Xiu-Xiu ha baixat de la carrossa enmig de la cridòria dels nens. Posteriorment, s'ha assegut al seu tron i ha escoltat com el jurat del concurs de narracions curtes, Memorial Joaquim Maria Puigò i Mayol, llegia el veredicte. S'han atorgat dotze premis repartits en sis categories.

L'emissari reial, que duia el discurs embolicat en un pergamí, ha demanat als nens que facin "bondat, però de la bona, no només durant els dies de Nadal" i també que "facin cas als pares i els ajudin". A més, espera que els més menuts li portin les cartes amb "dibuixos ben bonics". Seguidament, ha rebut un per un tots els nens terrassencs, que se'l miraven bocabadats abans de donar-li la carta.

Pròximes cites
Al Patge Xiu-Xiu se li gira feina. Aquest dijous a la tarda serà al Centre Social Les Arenes i aquest divendres anirà al Fupar i al centre Cívic Alcalde Morera. Pel que fa al diumenge, serà a les instal·lacions de l'Atlètic Terassa al matí i al Parc Vallès a la tarda. El 2 de gener, visita a la parròquia de Sant Cristòfol i al centre social Parròquia de la Santa Creu, el 3 als estudis de Canal Terrassa i al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany i el 4 al Centre Cultural El Social. El dia 5 serà a la plaça de Can Tusell, on es farà la benvinguda als Reis, amb els qual protagonitzarà la cavalcada.