El patge Xiu-Xiu arriba a l'estació del Nord

Passarà pels carrers del camí Fondo, del Teatre, de Santa Pau, de la Font Vella, Major, Portal de Sant Roc, Rambla i Raval de Montserrat

Carles Batalla
26 de desembre del 2012
El patge Xiu-Xiu, recollint una carta
El patge Xiu-Xiu, recollint una carta | Manel Marquès
El patge Xiu-Xiu, recollint una carta Foto: Manel Marquès

Una de les tradicions nadalenques més antigues i arrelades a la ciutat és la del patge Xiu-Xiu, que torna a ser fidel a la cita de Sant Esteve. Arribarà aquest dimecres a les sis de la tarda a l'Estació del Nord i passarà pels següents carrers: camí Fondo, del Teatre, de Santa Pau, de la Font Vella, Major, Portal de Sant Roc, Rambla d'Egara i Raval de Montserrat.

El 27 serà al Centre Social Les Arenes, el 28 al Fupar, al Centre Cívic Alcalde Morera i a les instal·lacions de l'Atlètic Terrassa, i el 30 al Parc Vallès. El 2 de gener anirà a la Parròquia de Sant Cristòfol, el dia 3 al Centre Social Parròquia de la Santa Creu i al Centre Cívic M. Aurèlia Capmany, mentre que el dia 4 serà al Centre Cultural El Social.

El dissabte 5 de gener a les quatre de la tarda recollirà les últimes cartes dels nens a la Plaça de Can Tusell (districte 6), on també donarà els premis als guanyadors del tretzè Premi de Contes (enguany s'hi han presentat 251 narracions). Serà en el marc de la festa de benvinguda als Reis d'Orient, als quals s'unirà a la cavalcada. Enguany el patge ha rebut 20.000 cartes dels nens i nenes de la ciutat.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament, Amadeu Aguado, considera el patge Xiu-Xiu "un patrimoni de la ciutat des de fa més de 60 anys i que sempre ha volgut defugir els patges comercials".