Comèdia hilarant de mestres de l'IES Torre Palau

El Teatre Alegria va acollir la representació de "En un tres i no res" dirigida i escrita per Rosa Perarnau

Lluïsa Tarrida
24 de desembre del 2012
576_1356360051DSC_0199
576_1356360051DSC_0199


La companyia de profesors de l'institut Torre del Palau va representar el passat dijous al Teatre Alegria l'obra de teatre "En un tres i no res", una comèdia escrita i dirigida per Rosa Ponsarnau, professora de batxillerat artístic de l'institut. L'obra s'inspira en algunes anècdotes viscudes per un grup de professors quan van fer un curt viatge a Marraqueix durant un cap de setmana del passat mes de juliol.

La comèdia planteja tres situacions diferents, tres històries de personatges que convergeixen en l'escena final, quan una gran part d'aquests personatges es troben en una residència d'avis i recorden moments viscuts: els mateixos que s'han vist a l'escenari. "En un tres i no res" la van veure tots els alumnes del centre, en tres sessions diferents. La nit de dijous es fa fer la darrera representació, oberta al públic en general, amb invitació gratis.

La professora Rosa Ponsarnau porta molts anys escribint obres de teatre, fent d'actriu en diferents grups teatrals i també dirigint. A l'institut Torre del Palau es potencia el teatre des de les activitats curriculars i extraescolars sigui en el batxillerat artístic, modalitat escènica; en assignatures optatives a la ESO o amb acords amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa i amb algunes sales de la ciutat, a travès de la Diputació de Barcelona i del Departament d'Ensenyament.

Aquest curs s'ha fet una formació especifica al professorat, a càrrec de Rosa Ponsarnau, reconeguda pel Departament d'Ensenyament. Com cada curs, les representacions teatrals no acaben aquí. Per Sant Jordi se'n farà la segona i en acabar el curs una altra, totes a càrrec d'alumnat del centre. Aquest any les activitats teatrals formen part del programa d'actes del 25è aniversari del centre.