Heura portarà el mar Mediterrani a l'Auditori

Els beneficis de l'actuació d'aquest divendres seran per comprar menjar per a la Fundació Busquets

Carles Batalla
21 de desembre del 2012
Els components del grup Heura
Els components del grup Heura
Els components del grup Heura

Jornada solidària a L'Auditori Municipal, on aquest divendres a les deu de la nit actuarà el grup Heura. La recaptació obtinguda servirà per comprar menjar per a la Fundació Busquets. Els membres de la banda adquiriran els aliments a un petit comerç de la ciutat (no en grans superfícies) i els donaran a la Fundació.

Heura, que inicialment era un duet, s'ha convertit en un trio, amb Sergi Gámez (piano, composició, lletres), Sílvia Pérez Pujol (violoncel) i Núria Luis (veu i violí). Les prestatgeries de les botigues especialitzades i els puristes els classificarien sota l'ambigua etiqueta de 'noves músiques'. Aquest grup en realitat el que fabrica és una proposta de caire intimista i inspiració mediterrània que mescla les tonalitats clàssiques del violí i el piano amb sonoritats folk i d'arrel medieval.

El repertori està format per composicions pròpies i textos recuperats de danses, poesies, cançons populars i antics manuscrits de procedència catalana. En resum, una espècie de trobadors del segle XXI, artesans de la sensibilitat i la poesia, detallistes i amb respecte pel passat. Així ho mostra el seu debut, "Paisatges de sorra i vent", que oferiran en clau acústica.