Terrassa torna a dir prou a les retallades en sanitat

Unes 200 persones convocades per la plataforma Tenim Alternatives! es manifesten per evitar el "desmantellament" dels serveis públics

Lluïsa Tarrida
20 de desembre del 2012
Capçalera de la manifestació contra les retallades en sanitat
Capçalera de la manifestació contra les retallades en sanitat | Lluïsa Tarrida
Capçalera de la manifestació contra les retallades en sanitat Foto: Lluïsa Tarrida

Unes 250 persones han sortit al carrer aquest dijous per manifestar-se en contra de les retallades en sanitat. Convocades per Tenim Alternatives! Plataforma Cívica pels Drets Socials, la convocatòria estava encapçalada pel lema 'Rescatem la sanitat. No més retallades!'.

"Intentem pressionar per aconseguir que s'aturin les retallades al sector, l'amenaça que tenim és que aquestes seran la suma afegida a les que van tenir lloc els anys 2011 i 2012 al conjunt del pressupost i considerem que la sanitat pública no admet més retallades de les que ja ha patit" ha exposat Rafael Espinosa, membre de la Plataforma i de CC.OO.

La manifestació s'ha iniciat a la plaça del Doctor Robert, just davant de Mútua Terrassa i ha transcorregut amb normalitat amb crits de "Volen clients, no pacients" o "La sanidad no se vende, se defiende" fins arribar al Raval de Montserrat, lloc on des de l'atri de l'Ajuntament s'ha llegit el manifest a càrrec de Jaume Pavía, membre de la Plataforma.

6.000 persones en llista d'espera a Terrassa
En el manifest s'ha volgut deixar clar que "la lluita continuarà fins que aconseguim salvar i enfortir la sanitat pública" i que la protesta vol posar de relleu que el servei públic sanitari ha "empitjorat" en els darrers anys per culpa dels "interessos especulatius i empresarials" i de mesures "injustes" com l'euro per recepta.

Segons els sindicats, a Terrassa s'ha produït un rècord en les llistes d'espera, xifrades en unes 6 mil persones, i "tot i que hi ha un esforç important per dissimular-ho", afirmen que "es tracta d'un increment del 60% de la llista d'espera en només dos anys, això vol dir que si es produeixen més retallades s'acabarà desmantellant la sanitat pública".

La convocatòria es feia de manera paral·lela a la que tenia lloc a Sabadell, i també pretenia donar suport a la tancada indefinida que està fent el personal sanitari de l'Hospital de Terrassa des d'aquest dilluns. Els motius és que encara que la gent "no hagi notat una davallada important en la prestació dels serveis, el personal ha patit una baixada en el volum d'ocupació i en les seves condicions laborals", ha recalcat Espinosa.

Manifest de la Plataforma Tenim Alternatives