Unnim posa en marxa el programa educatiu 'Valors de futur'

La
19 de desembre del 2012
Escola guanyadora de l'any passat
Escola guanyadora de l'any passat | Unnim
Escola guanyadora de l'any passat Foto: Unnim

Un any més, BBVA torna a posar en marxa el programa educatiu 'Valors de futur' ,que cobrirà el curs escolar 2012-2013, dirigit a alumnes de Primària i de 1er, 2on i 3er d'ESO. Emmarcat en el Pla Estratègic de Responsabilitat i Reputació Corporativa de BBVA, forma part del programa d’activitats recollit a l’acord de col·laboració signat el passat mes d’octubre per Unnim BBVA i Unnim Caixa. A “Valors de futur” es pretén abordar el tema de l'ús dels diners com a part de l'educació, potenciant valors com la prudència, la responsabilitat i la solidaritat, entre d'altres. Totes les comunitats autònomes comptaran amb un premiat en la categoria de primària i un finalista en la categoria de secundària. En l'edició 2011-2012, l'Escola Sagrada Família de Barcelona va ser la guanyadora a Catalunya, en la categoria de primària, del concurs 'Participació Activa' inclòs dins el programa 'Valors de futur'.

Catalunya és una de les comunitats més dinàmiques quant a la participació en el programa 'Valors de futur'. En la passada edició en la comunitat catalana van participar 129.421 alumnes, 5.108 classes i 647 centres.

L'Escola Sagrada Família de Barcelona es va alçar com a guanyadora a Catalunya, en la categoria de primària, per la seva originalitat en la posada en marxa d'accions solidàries per part dels alumnes. D'altra banda, l'Institut d'Educació Secundària Baldiri Guilera del Prat de Llobregat va ser el finalista català a la categoria de classes d'ESO.
En aquesta nova edició, BBVA pretén continuar amb la tònica ascendent que ha seguit el programa des de la primera edició el 2009, i augmentar tant el nombre d'alumnes, com el de centres participants a Catalunya. La seva inclusió en el programa d’activitats de vessant pedagògica i familiar recollit en l’acord de col·laboració amb Unnim Caixa permetrà apropar la convocatòria a d’altres territoris.

A Espanya, l'edició 2011-2012 de 'Valors de futur' va comptar amb la participació de 780.451 alumnes - 579.657 de primària i 200.794 d'ESO- repartits per tota la geografia en més de 3.800 centres escolars i prop de 32.000 aules. Sumant els escolars participants a Portugal, el programa pràcticament va assolir el milió d'alumnes.