El PSC Vallès Oest i ICV Terrassa donen suport als concentrats a l'Hospital

Les dues formacions defensen la sanitat pública i denuncien les retallades i "les temptacions privatitzadores" de CiU

Redacció
18 de desembre del 2012

Tant la federació del PSC Vallès Oest com ICV Terrassa fan costat als professionals del Consorci Sanitari de Terrassa, que aquest dilluns han iniciat una vaga indefinida a l'Hospital de Terrassa.

D'una banda, Josefina Soler, responsable de la Sectorial de Salut de la Federació del PSC Vallès Oest, ha mostrat el seu ple suport als treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa, que ahir van iniciar una vaga contra les retallades aplicades pel govern de CIU al sector sanitari públic. "És inadmissible el nivell que han assolit les retallades en l'àmbit sanitari per a la ciutadania".

En aquest sentit, Soler espera que la mobilització "sigui una mesura de pressió perquè els propers pressupostos de la Generalitat no retallin tant en sanitat" i ha carregat contra CiU i el PP, que segons ella "tenen clares temptacions privatitzadores, que poden reduir encara més i de forma important la qualitat de la sanitat pública a Catalunya".

La responsable de la Sectorial de Salut del PSC Vallès Oest considera que la sanitat pública "està en perill a Catalunya i a Espanya, amb unes llistes d'espera en creixement exponencial, amb nous copagaments com l'euro per recepta i la reducció de la inversió destinada a projectes de recerca i investigació sanitària". Finalment, Josefina Soler ha assegurat que el PSC "continua treballant perquè tots els drets associats a l'estat del Benestar es mantinguin intactes, atès que són una eina fonamental per garantir la cohesió social i la igualtat d'oportunitats".

De l'altra, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) de Terrassa ha volgut solidaritzar-se i donar suport a les mobilitzacions dels professionals dels centres sanitaris de la ciutat.  Per a Xavi Martínez, copresident d'ICV a Terrassa, durant el mandat del conseller de salut Boi Ruiz "s'ha degradat més que mai la qualitat de l'assistència sanitària amb l'increment de les llistes d'espera, ha empitjorat les condicions dels i les professionals de la salut i ha provocat més conflicte que mai al sistema sanitari català".
 
Segons ICV de Terrassa, "les creixents retallades en la sanitat pública, sens dubte persegueixen acabar privatitzant els serveis sanitaris públics i tenen com a conseqüència palpable l'augment de les llistes d'espera per intervencions i proves diagnòstiques als Hospitals de Terrassa, la reducció de serveis oferts, la reducció de plantilles sanitàries i l’empitjorament de les condicions laborals dels professionals de la sanitat, i tot això amb el repagament de medicaments i d'altres serveis sanitaris".
 
"Si això ha succeït amb les retallades durant aquests dos anys, què passarà quan s'apliqui la retallada de 4.000 milions d'euros si seguim amb aquests objectius de reducció del dèficit?", es pregunten els responsables locals d'ICV.
 
Membres de l'executiva local d'ICV acompanyats per regidors del grup municipal roigverd a l'Ajuntament de Terrassa i del diputat  d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Josep Vendrell, visitaran aquest dimecres a dos quarts d'una del migdia l'acampada a l'Hospital de Terrassa i mantindran una trobada amb els treballadors i treballadores per conèixer de primera mà les seves reivindicacions i poder-les traslladar al Parlament de Catalunya.