Els docents posen a prova el talent literari

Redacció
17 de desembre del 2012
Imatge del concurs literari
Imatge del concurs literari
Des de la Comissió de Biblioteca de l'Institut Investigador Blanxart de Terrassa han convocat el primer Premi de conte Tal Com Sents.

A diferència de la multitud de premis que es convoquen des dels centres escolars aquest té una peculiaritat: els participants han de ser docents en actiu. El motiu és que aquest certamen pretén ser un homenatge al professorat i mestres i és una oportunitat perquè tots aquells textos que els docents tenen amagats en un racó puguin veure la llum i tinguin un reconeixement.

Els requisits que s'han de complir són:
  • Ser docents de qualsevol especialitat de Primària o Secundària, Escoles d’Adults o Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya que estiguin en actiu durant el curs 2012-13.
  • Els contes, inèdits i de temàtica lliure, poden estar escrits en llengua catalana o castellana i han de tenir una extensió entre 3 i 5 pàgines en lletra Times New Roman o Arial, mida 12, espaiat 1,5.
  • S’han d’enviar 5 còpies a l’Institut Investigador Blanxart, c/Granada, 3, 08226-Terrassa. S’adjuntarà una plica amb el títol del conte; dintre hi figurarà nom de l’autor, domicili, localitat, adreça electrònica i centre docent (públic o privat) on treballa durant el curs 2012-13.
El termini d'admissió d'originals s'acabarà el divendres dia 15 de març. El veredicte tindrà lloc durant la primera quinzena de maig de 2013 en un acte celebrat a la Biblioteca de l'Institut Investigador Blanxart. El jurat estarà format per Josep Gòrriz, Mabel Romera, Berta Serra, Imma Subirats i Enric Vilar i la dotació consta de 300 euros pel primer premi i de 100 euros per al segon.

A més, el jurat farà una selecció dels millors contes, que es publicaran il·lustrats per
alumnes de Batxillerat Artístic del centre. El llibre es presentarà coincidint amb
la convocatòria de la segona edició del premi.