El Trencanous, via satèl·lit

El cinema Catalunya acull aquest dijous al vespre una nova sessió d'òpera en directe

Redacció
13 de desembre del 2012
Un moment de la representació de l'òpera
Un moment de la representació de l'òpera | La Torre
Un moment de la representació de l'òpera Foto: La Torre

El cinema Catalunya acollirà aquest dijous a partir d'un quart de nou la transmissió en directe i via satèl·lit de l'òpera "El Trencanous" de Txaikovski. La durada de l’espectacle és de 130 minuts, amb un interval inclòs. Les entrades tenen un cost de 17 euros; 14 si es compren anticipadament. També hi ha descomptes addicionals per als socis del club TR3SC i un abonament per a cinc espectacles a escollir.

La producció que es podrà veure aquest dijous es va representar per primer cop el 1984 al Covent Garden i, des de llavors, ha esdevingut un clàssic en la programació de dansa del coliseu londinenc.

El Trencanous es va estrenar el 18  desembre de 1892 al Teatre Mariinsky  de Sant Petersburg, amb coreografia de Marius Petipa i Lev Ivanov i, des de llavors, s'ha convertit no tan sols un dels grans ballets de repertori, sinó en tota una tradició nadalenca en molts països. Las música creada per Piotr Illitx Txaikovski és, així mateix, una de les més populars de la música clàssica.

L’argument del ballet es basa en el conte 'El Trencanous i el rei dels ratolins', de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Una història sobre un trencanous i unes joguines que prenen vida la nit de Nadal, i sobre Clara –la protagonista- que viatja a un món de fantasia, al món de les fades, on coneixerà el Regne del Caramels i tot un seguit de personatges. Entre ells, el malvat rei dels ratolins.

El proper espectacle que es transmetrà és el ballet La Bayadère, de Ludwig Minkus, des del Teatre Bolshoi de Moscou. Serà el diumenge, 27 de gener, a les quatre de la tarda.