CiU afirma que Ca n'Amat tindrà depuradora

Els nacionalistes diuen que l'Agència Catalana de l'Aigua ha inclòs el projecte dins del Pla Psaru i que subvencionarà la planta

Lluïsa Tarrida
09 de desembre del 2012
Entrada a l'urbanització de Ca n'Amat
Entrada a l'urbanització de Ca n'Amat | Lluïsa Tarrida
Entrada a l'urbanització de Ca n'Amat Foto: Lluïsa Tarrida

a mitjans del mes de novembre, aquest diari explicava la picabaralla entre els grups municipals d'ERC i CiU d'Ullastrell sobre la "desestimació" de la candidatura de la planta de tractament d'aigües residuals de Ca n'Amat per part de l'Agència Catalana de l'Aigua. L'equip de govern atribuïa aquest rebuig a construir-la al fet que l'anterior executiva (formada per CiU i UGO) no havien tramitat a temps tota la documentació necessària per acollir-se al pla PSARU.

Passades unes setmanes, CiU, que ja llavors es va defensar, ara aporta nova informació. Els nacionalistes afirmen que l'ACA "es farà càrrec de la construcció i subvenció de la depuradora" i que ho farà dins del mateix pla PSARU.

Segons manifesten els convergents, l'Agència Catalana ha considerat que malgrat que no es va comunicar "formalment" dins del termini establert, "el més important és haver realitzat la construcció dels col·lectors, que el nostre govern sí que va executar i en els quals hi vam destinar tota la partida del fons estatal FEIL" i recorden que "aquesta decisió va ser durament criticada per l'actual equip de govern".

Una bona notícia
Així doncs, sembla que els veïns de Ca n'Amat sí que tindran depuradora, tot i que no es pot pas dir quan serà. Des de CiU consideren que "es tracta d'una bona notícia" ja que finalment "no suposarà un perjudici per als veïns ni per a la seva economia".
CiU assegura que "el problema de fons ja està solucionat" i diu que "sabem que no és un fet aïllat, atès que una gran majoria de poblacions catalanes tenen la mateixa problemàtica". Paral·lelament, demanen al govern que "no s'amagui en titulars demagògics" i tot i reconèixer que "ens trobem en moments difícils, només venen excuses basades en uns suposada herència econòmica deixada pel nostre grup. Si aquesta herència fos verídica, ens preguntem on són les grans formules per contrarestar-la?"