Ballart serà alcalde de Terrassa dilluns

Assumirà el càrrec en un ple extraordinari en substitució de Pere Navarro, de qui rebrà la vara d'alcalde i la medalla de la ciutat

La Torre
07 de desembre del 2012
Jordi Ballart.
Jordi Ballart. | Adrià Costa
Jordi Ballart. Foto: Adrià Costa

L'Ajuntament de Terrassa celebrarà un ple extraordinari aquest dilluns a les set de la tarda en què proclamarà Jordi Ballart com a nou alcalde de la ciutat. D'acord amb la Llei Orgànica del Règim electoral General, els diferents grups polítics presents a la Corporació Local poden presentar un candidat a l'alcaldia. Actualment, Alfredo Vega és l'alcalde de Terrassa en funcions arran de la renuncia al càrrec de Pere Navarro, que es va fer electiva el 30 de novembre.

El ple extraordinari estarà presidit per Vega. Després de llegir la normativa que determina la Llei Orgànica del Règim electoral General, s'obrirà un torn de parlaments a càrrec de les diferents formacions polítiques per tal que indiquin si presenten o no candidatura a l'alcaldia. Tot seguit, es procedirà a la votació per a l'elecció d'alcalde de Terrassa, que serà nominal i secreta per als 27 regidors que integren el Consistori, els quals seran cridats per ordre alfabètic per tal que introdueixin la seva papereta a la urna.

Un cop es conegui el resultat de la votació, el nou alcalde de Terrassa prendrà possessió del càrrec, prometent o jurant sobre la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia. A continuació, rebrà la vara d'alcalde i la medalla de Terrassa de mans de l'exalcalde de Terrassa, Pere Navarro. Un cop presa la possessió de la presidència de la sessió plenària, el nou alcalde de Terrassa atorgarà l'ús de la paraula als grups polítics municipals i, finalment, pronunciarà el seu primer discurs.