El Vallès Occidental, pioner en la tecnologia dels pagaments ràpids

C. B.
15 de desembre del 2012
w
w
Aquesta via de pagament és més ràpid Foto: La Torre

Totes les poblacions del Vallès Occidental ja disposen de targetes contactless, pensada per fer pagaments i operacions ràpides en comerços. La transacció es realitza en acostar la targeta a un terminal amb lector contactless, ja sigui datàfon o caixer; tots dos connecten per proximitat, sense necessitat d'inserir físicament la targeta, i el pagament s'efectua instantàniament.

Després d'implantar-les amb èxit a les Illes Balears i a Barcelona ciutat, la Caixa ja les ha començat a emetre per als clients que hagin de renovar les seves targetes i també per als comerços que siguin clients de l'entitat, als quals se'ls distribueixen datàfons amb lectors contactless.

La tecnologia està considerada com la forma de pagament amb targeta més ràpida que existeix, i és una eficaç alternativa als diners de butxaca. Resulta especialment útil per als micropagaments o compres de baix import, que poden realitzar-se de manera electrònica, però de manera molt més àgil i còmoda de l'habitual.

Per al comerciant, el cobrament de petites quantitats per aquesta via també resulta interessant, especialment en establiments amb gran afluència de públic: restaurants de menjar ràpid, taxis, quioscs, cafeteries i restaurants, supermercats, tendes turístiques...

Sense riscos
La seguretat del sistema està plenament garantida i inclou tots els avantatges de la tecnologia EMV (el xip actual). En compres superiors a 20€, el client haurà de teclejar el número PIN de la seva targeta per validar l'operació. Per a operacions inferiors -les de més gran potencial de ser contactless- el client pot realitzar l'operació simplement acostant la targeta al terminal del comerç.

A més, el bon ús de les targetes queda avalat per una cobertura que protegeix tots els clients de targetes de l'entitat davant possibles usos fraudulents dels seus mitjans electrònics de pagaments. D'altra banda, el sistema serà totalment compatible amb altres targetes o dispositius de pagaments sense contacte emesos per altres entitats, estatals o internacionals. A més, aquesta tecnologia és compatible amb els pagaments amb telèfon mòbil.