Bidons Egara impulsa una planta d'envasos a Tarragona

Carles Batalla
18 de desembre del 2012
El conseller Mena, amb consellers de Maschiopack Ibérica
El conseller Mena, amb consellers de Maschiopack Ibérica | La Torre
El conseller Mena, amb consellers de Maschiopack Ibérica Foto: La Torre

L'empresa matriu italiana Maschiopack Ibérica invertirà 5 milions d'euros en la creació d'una nova planta de fabricació d'envasos industrials a la demarcació de Tarragona, concretament a Constantí. La filial catalana del grup Maschiopack està participada en un 50% per la matriu italiana del grup i en un 50% per inversors catalans, liderats per Bidons Egara S.L. de Terrassa, que s'ocupen de garantir la recollida dels envasos buits per Espanya i Portugal.

El projecte ha comptat amb el suport i assessorament d'Invest in Catalonia, l'àrea de promoció i atracció d'inversions del Departament d'Empresa i Ocupació.

La nova planta, que ja ha endegat la seva activitat, compta amb una superfície inicial de 1.000 m2 dins d'un terreny que ocupa una hectàrea en total, i quan estigui a plena capacitat incorporarà 32 llocs de treball. Actualment n'hi ha 10. A la planta s'hi fabricaran envasos industrials de 1.000 litres de capacitat, destinats al sector químic, petroler, d'alimentació humana i animal, tant per el mercat domèstic com  d'exportació.

L'empresa també ha invertit en maquinària amb un alt grau d'automatització per tal de posar en marxa una línia per a la fabricació de les parts metàl·liques dels contenidors, i una  bufadora automàtica per a la producció de les ampolles interiors de 1.000 litres. Disposa també d'un sofisticat sistema de control d'estanquitat.

Segons el conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, aquest acord, a banda de ser una inversió generadora d'activitat econòmica i de llocs de treball, demostra que a Catalunya "hi ha un teixit industrial de petites i mitjanes empreses que segueixen invertint, fent innovació, exportació, i que subministren a companyies multinacionals de la química, del sector petrolier, de l'alimentació, o d'envasos industrials; "empreses que són molt exigents en els requeriments i que troben a casa nostra aquests proveïdors, subministradors, aquest entorn favorable per desenvolupar i tirar endavant els seu projectes".

Atracció d'inversions
El Departament d'Empresa i Ocupació està treballant amb una cartera de 241 projectes oberts d'inversió d'empreses, preferentment estrangeres, i que estan pendents de decisió d'ubicació.Des del gener de 2011, el Departament d'Empresa i Ocupació ha materialitzat a través d' 'Invest in Catalonia' 75 projectes d'inversió. Aquests projectes han suposat una inversió de 453,45 milions d'euros, la creació de 3.670 llocs de treball directes i el manteniment de 4.283 llocs de treball addicionals.

Un 17,33% d'aquests projectes són d'origen nord-americà, seguit en segon lloc pel Japó i Alemanya (16% del total respectivament). A nivell sectorial, un 17,33% dels projectes materialitzats pertanyen al sector de l'automòbil, seguit pel sector químic i les TIC (16% del total, respectivament) i l'agroalimentari (10,7%).