Boicot de les JERC a la celebració constitucional

Alguns membres de la formació mostren una estelada i una pancarta contra el text de 1978 durant l'acte institucional commemoratiu al consistori

Carles Batalla
04 de desembre del 2012
Els membres de les JERC, mostrant l'estelada i la pancarta de rebuig a la Constitució
Els membres de les JERC, mostrant l'estelada i la pancarta de rebuig a la Constitució | La Torre
Els membres de les JERC, mostrant l'estelada i la pancarta de rebuig a la Constitució Foto: La Torre

Durant la concentració al Raval de Montserrat contra la reforma educativa de Wert, alguns membres de les JERC han pogut accedir al saló de sessions del consistori, que acollia un acte institucional per commemorar el Dia de la Constitució.

Mentre el catedràtic de Dret Constitucional Xavier Arbós feia el seu discurs sota la mirada de l'alcalde en funcions, Alfredo Vega, tres membres de les JERC han desplegat una estelada i una pancarta en què es podia llegir 'No l'he votat'.

L'acció s'emmarca en la protesta contra el text de 1978, "un pacte entre neofranquistes i l'esquerra oficial que no reconeix el dret a l'autodeterminació i que no han votat la majoria de ciutadans catalans, ni s'ha tornat a sotmetre a votació", segons aquests integrants de les JERC.

Després d'aguantar la pancarta i l'estelada durant uns minuts, han estat 'convidats' a abandonar la sala, si bé no s'ha produït cap tipus d'incident. En finalitzar l'acte, que bàsicament ha comptat amb els regidors del PP i amb d'altres socialistes com Amadeu Aguado, alguns dels seus assistents han esperat que la concentració del Raval es diluís per marxar. Les obres al consistori han impedit que poguessin marxar per darrera i sortir a la Rasa, per la qual cosa s'han hagut d'esperar a dins.