Verdaguer estrena pel·lícula sobre Jordi Dauder

El terrassenc ha dirigit "Jordi Dauder, la revolució pendent" on explora l'experiència vital i la rica personalitat de l'actor

Redacció
03 de desembre del 2012
Dauder, en un moment del documental
Dauder, en un moment del documental
Dauder, en un moment del documental
 
El documental d'Antoni Verdaguer "Jordi Dauder, la revolució pendent" s'estrenarà als cinemes el proper dimecres 5 de desembre.

"Jordi Dauder, la revolució pendent" explora l'apassionant experiència vital i la rica personalitat de Dauder a partir d'una entrevista concedida per l'actor poc abans de morir i on es mostra com sempre enèrgic, esperançat i lluitador. Dauder va ser fins al final una persona compromesa amb el seu temps i el seu entorn, tant des de la seva faceta més artística (actor, poeta, escriptor, doblador, articulista) com des de l'activisme polític o l'agitació social i cultural. El documental compta també amb les intervencions d'una trentena d'amics i col·laboradors. Entre ells: Juan Diego, Alberto San Juan, Sanchis Sinisterra, Emma Vilarasau, Ken Loach, Josep-Lluís Carod-Rovira, Lluís Llach o Ferran Mascarell.

Coproducció entre Segarra Films i Televisió de Catalunya, "Jordi Dauder, la revolució pendent" es va preestrenar durant l'acte de cloenda de la darrera edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, certamen amb el que l'actor va estar estretament vinculat (com a col·laborador i també com a amic) durant molts anys.

El terrassenc Antoni Verdaguer, que va treballar amb Dauder en dotze ocasions (la primera d'elles, en la pel·lícula “La teranyina” l'any 1990), va iniciar la seva carrera al cinema com ajudant de direcció, responsable de càsting i director de producció. Ha dirigit curtmetratges, documentals, sèries per a televisió, spots publicitaris i llargmetratges; entre ells: “La teranyina” (1990), “Havanera 1820” (1992), “Parella de tres” (1995), “Raval, raval...” (2006), “Cinemacat.cat” (2008) o “Morir sin amor” (2009).