La Cambra obre les portes de negocis al mercat marroquí

Redacció
27 de novembre del 2012
Moment de la jornada informativa de la Cambra
Moment de la jornada informativa de la Cambra
Moment de la jornada informativa de la Cambra

Un total de 60 empresaris han participat en la sessió informativa que, sota el títol "El Marroc: Mercat de gran potencial, oportunitats de negoci i inversió" s'ha celebrat aquest matí a la seu de la institució. Aquesta sessió, organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria i Terrassa amb el suport del Banc Sabadell, ha estat orientada a analitzar i informar dels avantatges i oportunitats que ofereix el Marroc, considerat un dels mercats amb més potencial del Magreb, aprofundint en aspectes financers i riscos comercials específics del país.

L'alt interès despertat pel mercat marroquí entre el col·lectiu empresarial de la demarcació de Terrassa s'explica per les favorables previsions de creixement de la seva economia i de l’activitat de diferents sectors industrials. De fet, l'economia marroquina pot arribar l'any 2012 a una taxa de creixement del 5,8%, essent una de les taxes més elevades del món tot i l'actual situació de conjuntura econòmica. El Marroc és l'únic país veí, no productor d'hidrocarburs, al que per ara no ha afectat l'actual recessió econòmica, on per exemple, la taxa d'atur urbà és inferior al 10%.

Aquesta sessió ha anat a càrrec de Bouchra Rouchdi, consultora analista de la Cambra de Terrassa al Marroc, qui ha estat acompanyada per Santiago Tiana, director de l'oficina de Banc Sabadell a Casablanca, qui ha informat de la gestió del risc en el finançament i cobrament. Per la seva part, Manuel Tallón i Matthieu Filiol, director financer i chargé d'affaires de la Direcció de Desenvolupament Internacional, respectivament, de l'empresa Acieroid, especialitzada en serveis de la construcció, han exposat l'experiència de l'empresa al Marroc on hi té una delegació. Acieroid està implantada també a França, Suïssa, Portugal, Polònia i el Golf Pèrsic. La sessió ha estat presentada pel director gerent de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Josep Prats

Els empresaris interessats en iniciar o aprofundir els seus negocis amb el Marroc podran participar en la missió comercial al Marroc i a Algèria que la Cambra de Terrassa està organitzat del 5 al 13 de febrer de 2013.