El comerç del centre fa mans i mànigues per sortir de la crisi

TerrassaCentre organitza una campanya de Nadal amb més activitats que mai per promocionar el sector i "fer créixer" la ciutat

Lluïsa Tarrida
27 de novembre del 2012
TerrassaCentre ha organitzat desenes d'actes per aquestes festes nadalenques
TerrassaCentre ha organitzat desenes d'actes per aquestes festes nadalenques | Lluïsa Tarrida
TerrassaCentre ha organitzat desenes d'actes per aquestes festes nadalenques Foto: Lluïsa Tarrida

"Volem que cada dia, des d'aquest dia 1 fins a després de Reis, passin coses al centre de Terrassa" ha manifestat Maria Costa, gerent de TerrassaCentre. Amb aquesta premissa, l'associació de comerciants ha decidit omplir d'activitats per a tota la família els carrers de la nostra ciutat.

D'aquesta manera, a més del tradicional trenet, de la festa de la llufa, o de les rifes, enguany, els egarencs que s'acostin a passejar i comprar pel cas antic podran gaudir d'un cagatió gegant que repartirà regalets, una xocolatada, una bona tassa de caldo, brindar amb una copeta de cava, escoltar les millors corals terrassenques, posar a prova la destresa amb alguns dels 25 jocs infantils que estaran escampats o meravellar-se amb la cercavila colorista i cirquense.

La idea és que la gent de Terrassa és quedi aquests dies a Terrassa. Per això el lema escollit ha estat "Per Nadal cada ovella al seu corral" i els aparadors dels comerços lluiran un gran be adhesiu. "És una campanya simpàtica amb la qual volem que els ciutadans facin pinya amb nosaltres i ens ajudin a fer créixer Terrassa", ha dit Eugènia Cruz.
"Hem intentat que fer el màxim d'activitats a l'aire lliure, perquè l'experiència de la Nit de Shoping ens ha fet veure que quan fas coses al carrer i impliques entitats de casa nostra, la ciutadania respon i s'hi aboca", ha explicat Cristina Escudé.

Un programa complet
Però aquesta vegada, qui tregui el cap al centre de Terrassa s'haurà de moure perquè "hem repartit les activitats en cinc punts dispersats per tal que hi hagi flux i circulació de persones, volem que tots els nostres associats encara que estiguin lluny de la plaça Vella sentin que als seus carrers també hi passen coses i també hi ha vida", han ressaltat des de TerrassaCentre. Aquests cinc punts seran: el Raval de Montserrat, dalt de tot de la Font Vella, a la Rambla, al final del carrer de la Rutlla i la plaça de Salvador Espriu.

I totes les activitats i els recorreguts o itineraris dels diferents jocs o espectacles es podran trobar ben explicats en el programa de mà que repartirà TerrassaCentre. A més, el díptic també recollirà el calendari de tota la resta d'activitats que tindrà lloc al llarg del mes de desembre al centre de la ciutat encara que no estiguin organitzades per l'associació, per exemple el cicle Sons de Nadal, l'actuació dels bastoners, la cavalcada de Reis o la Fira de Santa Llúcia.

Totes les activitats, a excepció del trenet seran gratuïtes només caldrà adquirir un tiquet en alguna de les botigues dels associats per poder participar-hi o bé per obtenir la tassa de caldo o el gotet de xocolata. Els jocs infantils, cercaviles, cantades i exhibicions de ball no hi haurà tiquets ni control.

El que tenien clar és el públic a qui havien d'anar dirigides les activitats: un públic familiar "aprofitant que el Saló Juguem ha desaparegut, d'aquesta manera oferim una alternativa atractiva als nens i econòmica pels pares".

El pressupost ha estat de 30 mil euros. "Hem fet equilibris i un gran sacrifici però creiem que val la pena" ha subratllat Costa. Un pressupost que anirà a parar per cobrir despeses de les mil i una activitats que es faran enguany, "més que mai", i també per cobrir els llums dels carrers que "aquest cop hem repartit millor perquè tots els comerciants estiguin contents, malgrat que no sempre és fàcil". 

EL TRENET, L'ESTRELLA
Una dels moments més esperats per la canalla, i no tan canalla, és l'arribada del trenet de Nadal. Cada any, les cues que es feien per pujar-hi eren quilomètriques. Enguany, des de TerrassaCentre s'ha decidit introduir-hi dos canvis: per una banda, s'allargarà la seva estada una setmana, així, s'hi podrà accedir del 30 de novembre al 20 de desembre. Per l'altra, l'associació farà pagar 1 euro per persona a partir de les 17 hores. Els matins, l'entrada serà gratuïta però cal tenir en compte que està destinada, bàsicament, a donar acollida a tots els nens, joves, avis dels centres escolars i casals. La quota d'1 euros creuen que "és assequible i d'aquesta manera donarem més opcions que tothom hi pugui pujar i ens permet destinar aquests diners a la infinitat d'activitats gratuïtes que realitzarem aquest Nadal".