Comencen les obres de l'alberg per a les persones sense sostre

Els treballs de construcció del centre d'acollida duraran quatre mesos i estan valorades en un total e 390.000 euros, sense l'IVA

Joan Manel Oller
29 de novembre del 2012
L'Andana està dins de la Creu Roja
L'Andana està dins de la Creu Roja | La Torre
  L'Andana, aberg provisional, està dins de la Creu Roja Foto: La Torre

L'alberg per a les persones sense sostre obrirà les seves portes el primer trimestre de 2013. L'Ajuntament de Terrassa ja ha adjudicat les obres de construcció. El Consistori egarenc, després d'estudiar totes les propostes, s'ha decidit per la de Construccions Baldó. Les obres han començat aquesta mateixa setmana.

Toni Salvadó, regidor de Serveis Socials, apunta que es preveuen uns quatre mesos de feina per deixar-ho tot enllestit i preparat perquè l'antic edifici del Condicionament Terrassenc es converteixi en un centre d'acollida per a les persones sense sostre de la ciutat. El pressupost per fer l'adequació puja a 390.000 euros, sense comptar l'IVA. La capacitat màxima serà de quaranta places, amb tres dormitoris, menjador, dutxes i sales polivalents per fer tallers, formació, inserció i foment de l’autonomia.

Zona de dia i de nit
Les obres permetran delimitar dos espais, un de dia i un de nit, en un total de 500 metres quadrats. Miquel Pérez, director de serveis, recorda que l'alberg s'ha dissenyat amb la doble idea de ser un centre de dia on es faciliti la inserció dels usuaris i un lloc per passar la nit de manera temporal. Es tracta de millorar les condicions de l'actual alberg provisional situat a les instal·lacions de l'assemblea local de Creu Roja. Els nous locals permetran també fer més activitats.

El centre d'acollida, amb entrada pel passeig del 22 de Juliol, es dotarà d'un reglament de funcionament, amb uns requisits que hauran de complir els potencials beneficiaris, entre ells, acceptar les normatives de funcionament.

Dilluns es presentarà als veïns, les entitats i els grups municipals l'anomenat Pla d’Entorn, un informe de l'empresa Proges que mostra l’impacte de l’equipament a la zona.
Des de l'Ajuntament sempre s'ha defensat que un alberg no té per què generar més problemes que qualsevol altre equipament i es remet al centre d'acollida provisional de Creu Roja, on tot ha anat sempre com una seda.

L'alberg és la primera part del projecte de convertir els sis mil metres de l'antic Condicionament Terrassenc en un espai polifuncional i sociocultural, amb la Cooperativa Teixidors i entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat