Estudiants de batxillerat de l'Escola Pia de Terrassa van a votar

Redacció
21 de novembre del 2012
Alguns dels alumnes que van participar en la votació al centre escolar terrassenc
Alguns dels alumnes que van participar en la votació al centre escolar terrassenc
Alguns dels alumnes que van participar en la votació al centre escolar terrassenc

Aquesta setmana i aprofitant les imminents eleccions al Parlament de Catalunya els alumnes de Batxillerat de l ' Escola Pia de Terrassa han fet una simulació d ' eleccions per acostar-se a un dret fonamental com és el de votar i que ben aviat per edat podran exercir.

Concretament s ' han fet dues votacions, una referida al Parlament de Catalunya, on podien votar a qualsevol de les candidatures que es presentaven a les eleccions reals i una segona consulta on es contestava a la pregunta:    
Vols que Catalunya sigui un nou Estat d’Europa?

    Les taules electorals han estat coordinades pels delegats de Batxillerat, i la participació ha estat massiva amb més de 240 alumnes que han exercit el seu dret a votar. Els resultats d ' aquesta simulació interna es compararan amb els resultats reals de les eleccions del proper 25 de novembre. Des de l'escola afirmen que e s tracta "simplement d ' un joc, una petita experiència sociològica, però que ha permès tenir un coneixement de la realitat sociològica d ' un nombrós grup de joves" i, per sobre de tot, ha fet reflexionar els alumnes sobre la situació social i política actual a pocs mesos de la majoria d ' edat que els permetrà exercir el dret a votar.

Per l'escola " l ' educació integral dels alumnes requereix que el centre promogui experiències que posin els alumnes en situació respecte el que serà el seu paper a la societat i que prenguin consciència de la seva importància i responsabilitat en la construcció del món en que vivim " .