Obres de Chillida a Terrassa?

Frederic Gómez Cardellà exposa al Centre Cultural

La Torre
21 de novembre del 2012
Escultura de Frederic Gómez Cardellà
Escultura de Frederic Gómez Cardellà | La Torre
Escultura de Frederic Gómez Cardellà Foto: La Torre

Dos grans escultures de Frederic Gómez Cardellà es poden veure des d'avui i els propers dos mesos a la Rambla. Ha estat necessària una grua per situar-les a lloc. Les peces es troben habitualment a Sant Cugat del Vallès.

Les obres pretenen donar vida a l'eix egarenc i fer saber que les sales 3 i 4 del Centre Cultural acullen des del 22 de novembre i fins el 20 de gener l'exposició "De la memòria al cub". La mostra es pot visitar de dimecres a divendres de 9 a 21, dissabtes de 12 a 21, i diumenges i festius de 12 a 14.

L’exposició té dos espais: en el primer es fa memòria per despertar la trajectòria feta durant molts anys. "Recordo una època on predominava el figuratiu, trobant l’oval dins de la figura humana. Descomposo l’oval en l’esfera i el cercle retrobant la gota d’aigua i el rinoceront on m’introdueixo al prisma. Arriben els últims vuit anys en que jugo amb el cub i semblo estar en un món que no s’acaba mai, que omplirà la segona sala. El Cub", escriu Frederic Gómez Cardellà.

"L’escultura no deixa de ser Memòria. La que no esta embolcallada en paraules és la que es transcriu en el gest, en la percepció de la realitat, en la forma de veure l’espai  que juntament amb l’emoció fa que quedis atrapat en el cub".