Sílvia Pérez Cruz presenta el seu nou disc en solitari

La Torre
23 de novembre del 2012
Sílvia Pérez Cruz actuarà a L'Escala
Sílvia Pérez Cruz actuarà a L'Escala | La Torre
Sílvia Pérez Cruz  Foto: La Torre

Silvia Pérez Cruz presenta, divendres 23 de novembre, el seu primer treball en
solitari “11 de novembre”, al Centre Cultural Terrassa. La cantant empordanesa
és una de les veus més intenses, emotives i sinceres del moment.

És el tercer concert de la temporada de Directes de la Temporada de Tardor 2012. En aquesta ocasió, actua al Centre Cultural Terrassa la cantant i compositora, Silvia Pérez Cruz, que presentarà el seu exitós treball “11 de novembre”.

Els següents concerts programats dins aquesta línia de directes es concentren durant el mes de desembre: mrKEATON (dissabte 1 de desembre); Ministrils del Raval (diumenge 2 de desembre) i The King Gospel Choir (divendres 21 de desembre).

Nascuda a Palafrugell el 15 de febrer de 1983, la cantant catalana fusiona, a la perfecció, el jazz, el flamenc i la música cubana en les seves cançons. De ben jove, va estudiar solfeig, piano i saxo, i es va llicenciar en cant-jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Com a professional ha treballat amb Joan Díaz Trio en el disc de jazz We sing Bill Evans (premi JAÇ 2009 al millor disc) i amb Joan Monné, Perico Sambeat, Javier Colina, Jerry González i Jeannette, entre molts d’altres.

Ha cantat pels ballarins Damián Muñoz (dansa contemporània) i Israel Galván i la companyia de Sol Picó (flamenc contemporani, premis MAX 2007).

Ha participat en diverses propostes artístiques: Las Migas (quartet femení de flamenc); Llama (improvisacions i cançons hang i veu); Javier Colina + Sílvia Pérez Cruz (boleros en clau de jazz); “Coetus” (orquestra de percussió ibèrica + Eliseo Parra); “Ressons de l’Al-Andalus” (al costat del cor de Lleida i 4 músics). També ha participat en l’espectacle flamenc “Camarón. La llegenda del temps, 30 anys després” al costat de Juan Gómez “Chicuelo”, Duquende i Rafaela Carrasco.

Precisament, amb el quartet Las Migas, després de sis anys de col·laboració, van editar el seu primer disc “Reinas del matute” (Nuevos Medios), l’any 2010. Un any més tard, van editar l’àlbum “En la imaginación” (Nuba Records/Produccions Contrabaix) on la cantant interpreta boleros cubans a ritme de jazz.

El 2 de juliol de 2011 va participar en la 45a edició de la tradicional Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell en homenatge al seu pare, Cástor Pérez, qui va ser un referent d’aquest gènere.

L’estiu de 2011, Sílvia Pérez Cruz deixa de ser la cantant del grup “Las Migas” per seguir amb altres projectes i preparar el seu primer disc en solitari.

“11 de novembre”

És el primer treball en solitari de la cantant empordanesa. Crítica i públic han coincidit a aplaudir aquest disc difícil d’etiquetar en què conviuen estils diversos.
El disc inclou tres poemes musicats per ella mateixa (“Lietzenburgerstrasse 1976” de Feliu Formosa, “Pare meu” de Maria Cabrera i Callí, i “Covava l’ou de la mort blanca” de Maria Mercè Marçal) i altres deu cançons amb música i lletra de la cantant.

“11 de novembre” és un disc eclèctic pel que fa a les melodies que s’hi conjuguen (fado, bolero, jazz, flamenc..), encara que la suma dels tretze temes (en català, castellà i portuguès) dóna com a resultat un àlbum rodó en què Sílvia Pérez Cruz torna a deixar palesa la seva versatilitat vocal, així com la seva riquesa musical tant pel que fa a la concepció com a l’execució. El disc ha estat coproduït per ella mateixa i per Raül Fernández (Refree) que hi ha deixat una empremta important alhora que ha ajudat a la cantant a explorar diferents sonoritats i a descloure’s de bat a bat.

Un disc emotiu que la cantant i compositora dedica al seu pare, Cástor Pérez, músic especialitzat en havaneres, que va morir el mes de novembre de 2010. Precisament, l’onze de novembre coincideix amb l’aniversari de naixement del músic desaparegut.