Som Energia, la cooperativa d'energia verda, ja té 4.000 socis

Ecodiari
17 de novembre del 2012
Des de setembre de 2011, qualsevol persona pot comprar electricitat certificada d’origen renovable, i a més, ser al mateix temps productors d'energia verda. I això és gràcies a Som Energia, l’única cooperativa que comercialitza electricitat d'origen renovable a nivell de tot l’estat.
 
Som Energia es va constituir l'11 de desembre de 2010, gràcies a un grup de persones vinculades a la Universitat de Girona que volien reproduir el model existent ja en altres països europeus. Des d'aquesta data no ha parat de créixer fins a aquest moment, quan ja compta amb més de 4.000 socis.
 
La cooperativa comercialitza energia d'origen 100% renovable, i ho fa mitjançant els certificats d'energia verda que garanteixen que l'electricitat comercialitzada ha estat produïda a partir d'energia solar, eòlica, minihidràulica, biomassa, etc. A més, Som Energia és productora d'energies renovables, gràcies a les instal·lacions fotovoltaiques que ha posat en marxa aquest mateix any, concretament a Lleida i a Riudarenes (Girona).

Actualment està executant-se una planta de biogàs de 500 kW al municipi de Torregrossa, i diversos projectes d'energia solar fotovoltaica.
 
Cal destacar que Som Energia és una organització sense ànim de lucre, en la qual una bona part dels socis col·laboren amb les activitats del col·lectiu de manera completament voluntària.
 
Tot aquell qui vulgui rebre energia verda, ja sigui una llar o un comerç, ha de fer-se primerament soci de Som Energia de manera molt senzilla a la pàgina web. Només cal omplir un formulari i realitzar una única aportació de 100 € com a capital social, el qual seria recuperable en cas de donar-se de baixa com a soci. Una vegada s'és soci, ja es pot procedir a canviar de comercialitzadora elèctrica (el full de sol·licitud és completament tramitat per la cooperativa fins al canvi final). A més a més, els socis tenen la possibilitat d'invertir en els projectes de producció d'energies renovables de la pròpia cooperativa. Actualment més de 450 socis ja han invertit més de 1.7000.000 d'euros en aquests projectes.