Malenconia poètica a l'Auditori

Les fotografies de Francesc Muntada i la veu de Maria Teresa Vert escalfaran aquest divendres el Viatge d'Hivern de Schubert

per Carles Batalla , 15 de novembre de 2012 a les 20:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les imatges presents a l'acte de divendres Foto: Francesc Muntada

"Com un estrany vaig arribar i com un estrany me'n vaig". Aquests són els dos primers versos de Viatge d'hivern, 24 cançons de Franz Schubert inspirades en un cicle poètic de Wilhelm Müller.


L'Auditori de Terrassa es transformarà el proper divendres a partir de les nou de la nit en un paisatge evocador amb diferents disciplines artístiques en joc. La soprano Maria Teresa Vert i el pianista Daniel García (el Duo Synkopa) es complementaran amb les fotografies hivernals de Francesc Muntada.

Metàfora de l'últim trajecte

De la mà dels poemes de Müller, Schubert recorre el darrer trajecte, l'hivern de la seva vida. No és la seva voluntat qui l'empeny a caminar sinó una força més gran, una atracció que el subjuga i guia els seus passos irremeiablement cap a l'altre món. El tema amorós no és sinó una prova més de la seva estranyesa terrenal.

Viatge d'hivern va ser una de les obres que el compositor austríac (1797-1828) va compondre en el darrer any de la seva vida.Tot i morir molt jove va ser molt prolífic i va deixar un llegat que inclou 600 lieders, nou simfonies, òperes i altres peces per a piano. Exponent dels primers anys del Romanticisme, la seva figura va ser reivindicada per altres genis com Brams, Liszt o Schumann.

 

Participació