Més de 13.000 persones participen en la manifestació del 14N a Terrassa

La concentració convocada per la plataforma Tenim Alternatives ha reunit partits polítics, sindicats, entitats i moviments socials

J. M. O / L. T.
14 de novembre del 2012
Milers de persones han secundat la manifestació d'aquest dimecres
Milers de persones han secundat la manifestació d'aquest dimecres | Joan Manel Oller

Milers de persones han secundat la manifestació d'aquest dimecres Foto: Joan Manel Oller

Més de tretze mil persones, 12 mil segons la Policia Municipal i 15 mil segons els organitzadors, s'han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça de Catalunya per donar suport a la vaga general i per participar en una de les manifestacions més nombroses que mai han tingut lloc a Terrassa.

La convocatòria, impulsada per la plataforma Tenim Alternatives i secundada per tots els sindicats i la majoria de partits polítics, a excepció del PP i CiU, ha congregat a ciutadans de totes les edats i condicions que han enarbolat banderes de tots colors i pancartes en contra de les retallades socials, en educació i sanitat.

La manifestació s'ha iniciat a la plaça de Catalunya, hi ha anat recorrent els carrers de la ciutat. Així, els milers d'assistents han passejat per la carretera de Castellar, avinguda Jacquard, plaça del Doctor Robert, passeig Comte d'Egara, Font Vella, Raval de Montserrat, Rambla d'Egara fins a finalitzar al Portal de Sant Roc on hi havia instal·lat un escenari i on Enric Cama ha llegit el manifest de Tenim Alternatives, una plataforma de Terrassa pels drets socials formada per entitats sindicals, veïnals, socials, polítiques i culturals i que va néixer el passat mes d'octubre.

Nombrosa representació també dels partits polítics del PSC, ICV-EUiA, ERC, SI i la CUP. Així, a més de centenars de simpatitzants i militants que onejaven les banderes de les formacions, la manifestació ha comptat amb la presència dels candidats socialistes Javi Garcia i Lluïsa Melgares, el tinent d'alcalde d'ICV Manel Pérez, el regidor d'ICV Antoni Salvadó, el candidat terrassenc per la CUP Manel Márquez, el president local d'Esquerra Isaac Albert, o bé els regidors Alfredo Vega, Pedro Domínguez, Teresa Casals o Juan Antonio Gallardo, entre d'altres. Tampoc s'ha volgut perdre la manifestació  l'alcalde de Viladecavalls i candidat per ICV a les llistes de Barcelona, Carles Rodríguez.

Però no tothom ha fet vaga. Han estat molts els establiments que només han decidit abaixar la persiana quan els assistents a la manifestació han passat pel seu carrer. Ni Policia Municipal ni Mossos han hagut d'intervenir ja que no s'han produït incidents, això sí els botiguers que tenien llums oberts han sentit com se'ls xiulava i se'ls deia "esquirols".
Altres proclames que s'han sentit al llarg del recorregut i amb força han estat "no és una crisi, és una estafa", "el poble, unit, mai més serà vençut", però també crits d'"Independència".

Entre els assistents també hi eren Josep Sancristòfol , secretari comarcal UGT del Vallès Occidental i Enrique Rodriguez, secretari d'organització de CCOO al Vallès Occidental. Aquest últim ha declarat a La Torre que "nosaltres no hem generat aquesta crisi i per tant no l'he de pagar" i ha afegit que "la resposta multitudinària d'aquest matí a la manifestació de Sabadell i d'aquesta tarda a Terrassa respon a la indignació de la gent sobre aquesta crisi". CCOO afirma que "el seguiment global de la vaga ha estat del 85 per cent destacant que en el sector industrial i sectors públic gairebé ha estat del 100%, aquestes xifres demostren que la resposta ha estat superior a l'última que es va fer al passat mes de març".

La concentració s'ha desenvolupat amb tota normalitat i sense incidents remarcables.