Tancada d'estudiants a Terrassa i Viladecavalls aquest dimarts

El Sindicat d'Estudiants promou aquesta convocatòria per reivindicar "una educació pública de qualitat" i adherir-se així als actes de la vaga general del 14N

Redacció
12 de novembre del 2012
L'IES Montserrat Roig s'adhereix a l'acte de protesta
L'IES Montserrat Roig s'adhereix a l'acte de protesta
L'IES Montserrat Roig s'adhereix a l'acte de protesta

La nit de dimarts a dimecres, està previst que almenys cinc instituts de Terrassa i Viladecavalls realitzin una tancada. La convocatòria de l'acció finalitzarà a les 8 del matí del dia 14, quan el Sindicat d'Estudiants -qui promou l'iniciativa- de cada centre passarà a centrar-se plenament en les activitats convocades per la vaga general. Els instituts que s'han adherit a la protesta són l'IES Terrassa, Nicolau Copernic, Torre del Palau, Montserrat Roig, a més de l'institut de Viladecavalls. Així mateix, el Moviment Estudiantil de Terrassa coordina aquesta acció amb més centres de la ciutat que estan també ara per ara intentant tirar endavant la tancada.

Des del Sindicat d’Estudiants del Montserrat Roig SEPC han elaborat un manifest per recordar a totes les persones del centre que "seguim actius en la nostra lluita estudiantil orientada a aconseguir una educació pública de qualitat, que no es vegi afectada per les precàries condicions educatives en que es trobem actualment". Des del Sindicat consideren que "hem de dur a terme accions que facin sentir la nostra veu, accions pragmàtiques i significatives, ja que som conscients que som el futur i que hem de lluitar per ell". El sindicat afirma "amb claredat" que aquesta és "una acció política" i que el seu objectiu en cap cas és "lúdic o festiu".

En el cas de l'IES Montserrat Roig, les activitats que hi ha previstes són la presentació de l'acte i presentació dels participants, faran una performance teatral sobre el que suposa el pla d'austeritat europeu, i acabaran amb la projecció d'un documental que s'escollirà allà mateix, segons la decisió dels assistents.