Informadors ambientals a Terrassa per ajudar a separar bé els residus

Des d'aquest dilluns hi haurà cinc personesen punts de recollida específics per ajudar i sensibilitzar a la ciutadania

per La torre del Palau , 12 de novembre de 2012 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Adrià Costa

A partir d'aquest dilluns, la ciutat de Terrassa comptarà amb cinc informadors ambientals que actuaran durant una setmana per conscienciar la ciutadania de la necessitat de separar els residus correctament. Aquests informadors es situaran en punts de recollida específics on la separació o disposició dels residus no es realitza de la manera més adequada. Aquesta acció s'inclou dins la campanya del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, "Si recicles bé, tothom estalvia".

 
Des del Consorci, s'ha posat a disposició dels ajuntaments la figura dels informadors ambientals per tal d'incidir en la correcta separació dels residus i evitar que en punts concrets dels diferents municipis es produeixin situacions com desbordaments o abandonament de deixalles. Aquesta mala disposició de les deixalles dificulta la tasca de recollida i n'augmenta el seu cost. Els informadors aconsellaran directament als ciutadans que s'acostin als punts de recollida i també els proporcionaran informació per poder canviar hàbits i realitzar millor la separació.

 
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, junt amb els municipis de la comarca, estan portant a terme la campanya de sensibilització ciutadana per millorar la qualitat del reciclatge, i per extensió, la qualitat de tot el procés de generació de residus. La campanya incideix en diferents àmbits: des de la compra fins al tractament de residus. L'objectiu és fer accions participatives, de la qual la ciutadania en pugui ser part activa i que permeti comunicar els beneficis ambientals i també econòmics de la bona separació dels residus. L'acció dels informadors ambientals vol incidir en la Qualitat del servei de Recollida, un dels eixos de la campanya.

 

Participació